Απρόκλητο ξυλοδαρμό φοιτητή από τα ΜΑΤ λίγο μετά την κινητοποίηση στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας για το θάνατο του Εμπουκά, καταγγέλει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Ads

Όπως επιβεβαιώνει το ίδιο το θύμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, «όταν τελείωνε η πορεία, είχε σπάσει ο κόσμος, με ξεχώρισε ένας ματατζής από τους άλλους, με τράβηξε πιο πέρα μου έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο και μία στο στήθος, με έσυρε πίσω από τις κλούβες τραβώντας με από το λαιμό, λέγοντας “σε έχουμε δει, σε ξέρουμε εσένα”».

‘Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, και επιβεβαιώνει με τη μαρτυρία του ο φοιτητής, οι άντρες των ΜΑΤ απείλησαν τους συγκεντρωμένους που διαμαρτυρήθηκαν και τους εμπόδισαν να καταγράψουν το περιστατικό. «Μια κοπέλα που πήγε να τραβήξει βίντεο, της είπαν “θα σε προσάγουμε κι εσένα”. Με πήγαν στο τμήμα Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων, μου είπαν “Οπου σε πετύχουμε είτε σε πορεία είτε όχι ή θα σε συλλάβουμε με τη μία ή θα σου σπάσουμε τα δόντια”. Θεωρώ ότι δε με χτύπησαν περισσότερο επειδή είχε κόσμο κάτω και διαμαρτυρήθηκαν».

Η οργάνωση καταγγέλει την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας, «η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί στο σύντροφο από εδώ κι εμπρός». «Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα “ΑΤ Ομονοίας”, ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με αποκορύφωμα βέβαια το θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η σημερινή κινητοποίηση.

Ads

»Η στοχοποίηση δε συγκεκριμένα των μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ (βλέπε και προσαγωγή του Π. Παπανικολάου από την αυλή του σπιτιού του, απρόκλητη επίθεση πέρσι διμοιριών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα, κ.α.) δεν είναι τυχαία. »Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Είναι βαθιά γελασμένοι  εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την πλευρά της αστυνομίας αναφέρεται ότι «στις 3.05 το πρωί προσήχθη στο Α.Τ. Από αστυνομικούς της ΥΑΤ ημεδαπός, γεννημένος του 1999, επειδή κρίθηκε ένοχος. Στο τμήμα έγινε έλεγχος των στοιχείων του και στις 3.15 αποχώρησε μόνος του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο τμήμα ήταν συνεργάσιμος, δεν παραπονέθηκε για κάτι και δεν έφερε σημάδια κακοποίησης».