Ιδιαίτερα βία και απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου οι φίλαθλοι του Άρη που είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Για το περιστατικό που κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής η ΕΛΑΣ διέταξε Διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης.

Ads

Συγκεκριμένα, όμως φαίνεται από τις εικόνες και το βίντεο που κυκλοφορεί, οι άνδρες των ΜΑΤ αρχίζουν ξαφνικά να χτυπούν χωρίς λόγο τους φίλους των «κίτρινων» έξω από το γήπεδο.

Όπως καταγγέλουν οι οπαδοί του Άρη, μέσω ανακοίνωσης του μεγαλύτερου συνδέσμου τους, SUPER3 «υπάρχει μία κοπέλα με σπασμένο χέρι που θα χρειαστεί χειρουργείο, υπάρχουν δεκάδες παιδιά με ανοιγμένα κεφάλια και με δεκάδες ράμματα, υπάρχει και ένα παιδί 18 χρονών που μετά τα ράμματα έπρεπε να πάει στο ΚΑΤ για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Και ρωτάμε εμείς: ΓΙΑΤΙ ΧΘΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;».

Εντύπωση επίσης προκαλεί η καταγγελία περί ειρωνείας ανδρών των ΜΑΤ προς τους οπαδούς, ρωτώντας τους σχετικά με τον αδικοχαμένο νεαρό Άλκη που δολοφονήθηκε από οπαδούς. 

«“Κύριε” Θεοδωρικάκο, τη συμπεριφορά των υφισταμένων σου, τη βιώνουμε στο πετσί μας χρόνια τώρα, έχει γίνει και λίγο ρουτίνα για εμάς. Μπορεί να πρέπει να γίνεται και έτσι στην τελική για το “χουλιαμά” της όλης ιστορίας. Έτσι κι αλλιώς το “κλέφτες και αστυνόμοι” το παίζαμε από μικροί στις αλάνες. Έχεις την υποχρέωση όμως να βρεις αυτά τα σκουπίδια που έχεις στην υπηρεσία σου, που για να προκαλέσουν μας ρωτούσαν “ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΚΗΣ; ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ;”. Άμα θέλετε μπορούμε να σας δώσουμε το τηλέφωνο της μάνας του και του πατέρα του να τους ρωτήσετε απευθείας τι κάνει ο Άλκης… Υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες για το συγκεκριμένο γεγονός, όχι απλά οπαδών/”μαύρων προβάτων”/δολοφόνων».

Ads

Στην ανακοίνωση, ευχαριστούν τους κατοίκους της περιοχής στο Περιστέρι που κατέγραψαν το περιστατικό ώστε να γίνει ευρέως γνωστόν κόσμο τι πραγματικά συνέβη. «Τεράστιο σεβασμό σε αυτή τη γειτονιά, εκεί στο Περιστέρι, που αν δεν έβγαινε στα μπαλκόνια σήμερα μπορεί να είχαμε και άλλο παιδί στην κάσα. Τεράστιο σεβασμό σε όλη τη γειτονιά και στα συγκεκριμένα παιδιά που τράβηξαν το βίντεο, αν και δεν τους αφορούσε καθόλου και ούτε ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν» αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Αντίδραση ΠΑΕ

Η αντίδραση της ΠΑΕ Άρης ήταν άμεση, καθώς σύμφωνα με το onsports.gr, το πρωί της Κυριακής, ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Σε αυτήν την επικοινωνία, o υπουργός δήλωσε έκπληκτος, αλλά και εξοργισμένος με αυτά που έγιναν το Σάββατο και με τη συνολική στάση των ανδρών της αστυνομίας απέναντι στους φίλους του Άρη, οι οποίοι έπεσαν θύματα ωμής βίας χωρίς καμία πρόκληση.

H ΠΑΕ δηλώνει αποφασισμένη να μην αφήσει να περάσει έτσι η προκλητική στάση της αστυνομίας και των ΜΑΤ εναντίον των φιλάθλων του Άρη στο ημίχρονο αλλά και μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου.

Οι άνθρωποι των «κίτρινων» έχουν συγκεντρώσει όλο το υλικό από φωτογραφίες και βίντεο και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να σταλεί στις αρχές, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της αστυνομίας και ποιοι πήραν την απόφαση για την απρόκλητη επίθεση στους φιλάθλους του Άρη μετά το τέλος του αγώνα.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, ο υπουργός έδωσε ήδη εντολή να καρατομηθεί ο υπεύθυνος των ΜΑΤ για την απρόκλητη επίθεση στους φιλάθλους και διέταξε ΕΔΕ για να βρεθούν αυτοί που χτύπησαν τον κόσμο. Μάλιστα όπως διεμήνυσε θα ζητήσει ευθύνες και για το πιστόλι με τις φωτοβολίδες, που απείλησε ανθρώπινες ζωές.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για περιστατικό, το οποίο αναπαράγεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες του διαδικτύου, στο πλαίσιο λήψης μέτρων τάξης σε χθεσινό (Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022) ποδοσφαιρικό αγώνα στο Περιστέρι Αττικής και εμπλεκόμενος αστυνομικός μετακινήθηκε από την Υπηρεσία του».