Σε κράτηση έως την αυριανή απολογία του παραμένει ο Κων. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος προσπαθεί να εμφανισθεί τώρα ως «υπηρέτης της Συνταγματικής νομιμότητας».

Ads

Σε δήλωσή του από την ΓΑΔΑ κάνει λόγο για «ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις» ενώ ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κοραντζόπουλος μιλώντας στον Σκάι, επιχείρησε να τετραγωνίσει τον κύκλο.

«Όταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έλεγε τα ‘’κεφάλια στις Πρέσπες’’ εννοούσε ”προσοχή στις Πρέσπες”, ”έχετε τα μάτια στις Πρέσπες”» υποστήριξε ο Π. Κοραντζόπουλος.

«Όταν λένε ‘’τα κεφάλια στις Πρέσπες’’ ποιο είναι το νόημα της αρνητικής νοηματοδότησης που δίνει οποιοσδήποτε κατά αυθαίρετη ερμηνεία;» διερωτήθηκε ο δικηγόρος. «Δεν επιχείρησε απόπειρα φυσικής βίας, μην το παρερμηνεύουμε σε τέτοιο σημείο» πρόσθεσε.

Ads

«Πιστεύω πραγματικά ότι έγινε καταχρηστική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής Μπαρμπαρούση» εξήγησε.

Ερωτηθείς για το αν ο βουλευτής έχει μετανιώσει, ο Π. Κοραντζόπουλος τόνισε ότι «στη νομική επιστήμη το ‘’μετανιώσει’’ έχει διάφορες νομικές ερμηνείες, χρήσεις και αποτελέσματα. Αυτό που λέει ο άνθρωπος είναι ‘’ανακαλώ τις ατυχείς μου δηλώσεις’’. Είναι πιστός στον όρκο του, με άλλα λόγια, αυτή είναι η δήλωσή του, κι είναι ενσυνείδητη».

«Σκέψη περί πραξικοπηματικών ενεργειών δεν υπήρχε στο μυαλό του ούτε ως νοητική σύλληψη. Έξαρση του θυμικού ήταν, το υποστηρίζω, και ο ίδιος το υποστηρίζει» ανέφερε.

«Οι δηλώσεις του αυτές κατέστησαν ατελείς τελικά, ήθελε να συμπληρώσει όπως φαίνεται από το πρωτότυπο της δήλωσής του, αλλά δεν πρόλαβε, ότι σε κάθε περίπτωση αυτά, τα οποία ανέφερε, ποτέ δεν πρόκειται να συμβούν» πρόσθεσε ο Π. Κοραντζόπουλος.