Δραματικές στιγμές αποτυπώνονται στα ηχητικά ντοκουμέντα της Αστυνομίας και της Τροχαίας, κατά την 23η Ιουλίου του 2018 κι ενώ η φονική πυρκαγιά κατακαίει την Ανατολική Αττική.

Ads

Η «Καθημερινή» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα ηχητικά, που δείχνουν πως εξελίχθηκε η επιχείρηση της Άμεσης Δράσης και της Τροχαίας. 

Στις 17:43 αστυνομικός ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον Νέο Βουτζά και καλεί για πυροσβεστικές ενισχύσεις.

Στις 18:18  αστυνομικός διαβιβάζει στον ασύρματο ότι «έφτασε η φωτιά κάτω στη Μαραθώνος».

Ads

Στις 19:27 αστυνομικός που είχε αναλάβει να διακόψει την κίνηση των οχημάτων όσο η φωτιά καίει το Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι ακούγεται ταραγμένος στον ασύρματο να λέει: «Εχουμε αποχωρήσει από το σημείο δεν γίνεται να κάνουμε εκτροπή κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα όλοι έχουνε σπίτια εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκτροπή στο σημείο θα μας πατήσουνε».

Στις 22:14 άλλος αστυνομικός ενημερώνει ότι στο Κόκκινο Λιμανάκι έχουν καεί γύρω στα 30 αυτοκίνητα και ότι βρίσκονται περίπου 800 άτομα εγκλωβισμένα στην παραλία.

Στις 23:47:55 αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιούνται για να μεταβούν στην οδό Πανός στο Νέο Βουτζά. Τους ενημερώνουν ότι υπάρχουν συμβάντα Ε10 από την πυρκαγιά.

Ο κωδικός Ε10 σημαίνει «ανεύρεση πτώματος».

* Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στην Καθημερινή.

Ακούστε τα ηχητικά: