Ο ΠΑΟΚ αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 65ο λεπτό νίκησε 1-0 την Κέρκυρα με το καταπληκτικό γκολ-φάουλ του Έργκις Κάτσε. Ο Εργοτέλης πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Ξάνθης με 1-0 χάρη στο γκολ-πέναλτι του Τζίλας στο 66ο λεπτό. Ύστερα από έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, έπειτα από δύο μήνες, ο Παναιτωλικός έφτασε σε τρίποντο. Επικράτησε 2-0 της Καλλονής στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Superleague.

Ads

Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση-τουλάχιστον για μία μέρα και μέχρι να παίξει ο Παναθηναϊκός στην Κομοτηνή. Με μία ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Έγκους Κάτσε στο 83΄ πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο στην Κέρκυρα, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση και μάλιστα παίζοντας για μισή ώρα με δέκα παίκτες λόγω αποβολή του Ρατς.

Ο Δικέφαλος ήταν καλά οργανωμένος αμυντικά (δεν δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ εκτός έδρας μετά από τις 2 Νοεμβρίου όταν είχε επικρατήσει 0-2 επί του Εργοτέλη) , επιθετικά, όμως, παρουσίασε πολλές αδυναμίες και στην παραγωγή φάσεων, τις οποίες κάλυψε ο Κάτσε με το γκολ-φάουλ που σημείωσε.

Ads

Πολύ καλή εικόνα οι Φαίακες όσο έπαιζαν έντεκα εναντίον έντεκα, όμως, παρουσίασαν μία αδικαιολόγητη  διστακτικότητα να επιτεθούν όταν βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω.

Ξάνθη – Εργοτέλης 0-1

Λίγο πριν την σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένο Ολουμπάγιο Αντεφεμί που “έφυγε” από τη ζωή πριν τέσσερα χρόνια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Στο παιχνίδι μας τώρα, η Ξάνθη πραγματοποίησε τη χειρότερη της εμφάνιση τη φετινή περίοδο και σωστά ηττήθηκε από τον Εργοτέλη που ελπίζει πλέον βάσιμα σε παραμονή.

Παναιτωλικός – Καλλονή 2-0

Τελευταία φορά που είχε νικήσει ο Παναιτωλικός ήταν στις 14 Φεβρουαρίου, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε μέχρι σήμερα, δηλαδή ύστερα από περισσότερο από δύο μήνες, μετρούσαν μόνο ισοπαλίες και ήττες. Απέναντι στην Καλλονή οι Αγρινιώτες τα κατάφεραν, παίρνοντας το τρίποντο με 2-0.

Όχι ασφαλώς ότι υπάρχουν και πολλές ελπίδες για πεντάδα, απλά έπειτα από έξι ματς δίχως νίκη, η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν το ζητούμενο. Από την άλλη η ΑΕΛΚ έμεινε στους 40 βαθμούς, σε μια δίκαιη ήττα, καθώς το ποδόσφαιρο που έπαιξε δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Πηγή: Sport24