Ενοχλημένη από το συμβολικό φιλί που έδωσαν ομόφυλα ζευγάρια στα θεωρεία της Βουλής κατά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης, δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας πως αυτός ήταν και ο λόγος που απείχε από την ψηφοφορία.

Ads

Μιλώντας στo Mega η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ήταν «συνειδητά απούσα», επειδή φιλήθηκαν ομόφυλα ζευγάρια. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων φιλήθηκαν εντός της Βουλής, διεκδικώντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα στην ισότητα.

«Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος», είπε. «Εδώ υπάρχει δηλαδή διάκριση εις βάρος μας. Το είδα και έφυγα. Άκουσα τον εισηγητή μας, άκουσα όλους τους εισηγητές, ε κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους», σημείωσε στη συνέχεια.

«Το κάνουν επειδή το θεωρούμε τόσο εξωπραγματικό, αν εμείς δεν το θεωρούσαμε τόσο εξωπραγματικό δεν θα είχαν και λόγο να το κάνουν», απάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, στην ομοφοβική τοποθέτηση της γαλάζιας βουλευτού.