Με πλούσια ατζέντα θα συνεδριάσει, σήμερα στις 12:00 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο πάντως αναμένεται να τεθούν τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας πολιτικών προσώπων.

Ads

Συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των φαινομένων αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Ελπίζουμε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα θα συμμετέχουν σε ένα διάλογο για την αντιμετώπιση των φαινομένων της βίας» σημείωσε σχετικά ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στην εκπομπή Euronet της κρατικής τηλεόρασης.

Αναφορικά με τα κρούσματα βίας κατά των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, διενεργείται, με παραγγελία της εισαγγελίας, έρευνα για τις καταγγελίες που αφορούν τη χρήση χημικών αλλά και την πρόκληση σωματικών βλαβών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ήδη, έχουν σχηματιστεί τέσσερις δικογραφίες σε βάρος αστυνομικών για χρήση χημικών και σωματικές βλάβες σε βάρος πολιτών, αλλά και για παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου μετά την επιστολή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη για χρήση χημικών και κροτίδων εντός του χώρου του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι δικογραφίες αυτές, που χαρακτηρίζονται ως αγνώστων δραστών, βρίσκονται στα χέρια πταισματοδίκη. Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης σε βάρος αστυνομικών για παράλειψη σύλληψης πολιτών που έφεραν όπλα, με αφορμή σχετικές καταγγελίες.

Συνεχίστηκε εν τω μεταξύ χθες αμείωτη η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποδοκιμασίες κυβερνητικών βουλευτών από αγανακτισμένους πολίτες. Οι αποδοκιμασίες κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Φέιγ βολάν και αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών και μηνύματα, όπως ‘ανεπιθύμητος’ έχουν κυκλοφορήσει σε αρκετές πόλης, ενώ το βράδυ της δευτέρας, στη Χαλκίδα αποδοκιμάστηκε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Περλεπέ Σηφουνάκη.

Ads

Από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατήγγειλε επίθεση κατά της οικογένειάς του, προειδοποιώντας -όπως είπε- τους ανήθικους και δειλούς «να μείνουν μακριά από τη γυναίκα και το παιδί του».

Μιλώντας την Τρίτη στη συνάντηση του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «συκοφαντικές επιθέσεις» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ της Τρίτης, ο βουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης γνωστοποίησε, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατονομάστηκαν από το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ως επικεφαλείς ομάδων που προπηλάκισαν πολιτικούς, πρόκειται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του.