Τα εκλογικά κέντρα της Ρένας Δούρου και του Νάσου Ηλιόπουλου επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη όλους όσοι επικράτησαν στο β’ γύρο, δημάρχους και περιφερειάρχες, είτε προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι, και τους ζήτησε την επόμενη τετραετία να κάνουν καλύτερες πόλεις, περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες, εκμεταλλευόμενοι το νέο θεσμικό καθεστώς. Αναφερόμενος στους υποψηφίους του, είπε ότι έδωσαν μία «μάχη πολιτικού πολιτισμού και υπερασπίστηκαν τις αξίες τους».

Όπως σημείωσε, το νέο εκλογικό σύστημα που εφαρμόστηκε προβλέπει τη συνεννόηση και την προγραμματική και πολιτική σύγκλιση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, είπε ο πρωθυπουργός, είναι γνωστές, όπως και οι αντιθέσεις, αυτές δεν θα αλλάξουν, ωστόσο στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια θα δοθεί η δυνατότητα όπου υπάρχει κοινός τόπος θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις προς όφελος των πολιτών.

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει σημασία να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά και να ξέρεις και να χάνεις, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός αναδεικνύοντας το σημαντικό, όπως είπε: Να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις.

Ads

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τη μάχη των μαχών που είναι οι εθνικές εκλογές», κατέληξε ο πρωθυπουργός.