Οι συνδρομητές του tvxs λαμβάνουν δωρεάν βιβλία -με δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας- του Στέλιου Κούλογλου και του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Ads

Με τη συνδρομή των 6 μηνών στο tvxs.gr οι αναγνώστες εκτός από τις υπόλοιπες παροχές λαμβάνουν δωρεάν τα βιβλία του Στέλιου Κούλογλου «Η Κενή Διαθήκη του Μωυσή», «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;», «Γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά;» και το βιβλίο του Γιάννη Δερμεντζόγλου «Ερωτήσεις Κρίσεων».

Με τη συνδρομή των 12 μηνών οι αναγνώστες λαμβάνουν εντελώς δωρεάν τα βιβλία του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες για τον Εμφύλιο και την Ελληνική Αριστερά»,  «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;», «Γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά;» και το βιβλίο του Γιάννη Δερμεντζόγλου «Ερωτήσεις Κρίσεων».

Η Κενή Διαθήκη του Μωυσή

Περιγραφή

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η συνέχεια του βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος του Μωυσή», το οποίο διεκτραγωδούσε τις παλινωδίες και τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον ενάμιση χρόνο από τις εκλογές του 2019. Το τωρινό καλύπτει την περιόδο από το τέλος Νοεμβρίου του 2020 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022 και είναι υπερδιπλάσιο σε έκταση. Όχι μόνο γιατί αναφέρεται σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο, αλλά και επειδή στο διάστημα που πέρασε η κυβέρνηση πολλαπλασίασε τα «ανδραγαθήματα» της.

Ads

«Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» και «Γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά;»

Περιγραφή

Στις περισσότερες από τις ψηφοφορίες για κρίσιμα θέματα της ζωής και της καθημερινότητας μας που παρουσιάζονται στο βιβλίο, η ακροδεξιά δεν μπόρεσε να περάσει τις θέσεις της. Αλλά ίσως δεν θα ισχύει το ίδιο την προσεχή πενταετία, αν δεν υπάρξει η μεγάλη αφύπνιση που χρειάζονται η Ευρώπη και οι δημοκρατίες μας.

«Ερωτήσεις Κρίσεων 2000-2021»

Περιγραφή

Από το 2000 που ξεκινάει την αφήγηση του αυτό το λεύκωμα, αποτυπώνει μία κρίση. Κρίση πολιτισμική και κρίση θεσμών όπως της δικαιοσύνης και των κομμάτων στις αρχές της πρώτης δεκαετίας. Οικονομική και κοινωνική στη συνέχεια, με αποτέλεσμα την ανάδυση του νεοναζισμού. Κρίση υγειονομική, περιβαλλοντική και κρίση δημοκραατίας με τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης στις μέρες μας. Θα έλεγε κανείς ότι η κρίση είναι η κανονικότητα γι’ αυτή τη χώρα…Αυτό το λεύκωμα είναι η προσπάθεια να κοιτάξω κατάματα τους γκρεμούς αυτού του τόπου που αγαπώ και αυτό είναι και το νόημα της γελοιογραφίας του εξωφύλλου. Το βάθος αυτής της ματιάς επαφίεται στη δική σας κρίση.

Γιάννης Δερμεντζόγλου

Μαρτυρίες για τον Εμφύλιο και την Ελληνική Αριστερά

Περιγραφή

Φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν για χρόνια. Βρέθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, πρόθυμοι να θυσιαστούν για τις ιδέες του και το Κόμμα. 

Τι σκέφτονται σήμερα, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού. «Σύντροφοι ευτυχώς ηττηθήκαμε;»

Αντλώντας το υλικό του από τα ντοκουμέντα της πολυβραβευμένης τηλεοτπικής σειράς του Στέλιου Κούλογλου «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» (Σειρά εκπομπών: Κομμουνισμός, η μεγάλη ουτοπία του 20ύ αιώνα), το βιβλίο αυτό ξετυλίγει την ιστορία της Ελλάδας τον 20ο αιώνα, μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που ενεπλάκησαν -άμεσα ή έμμεσα- στο έπος, την προδοσία και την τραγωδία της ελληνικής Αριστεράς και του Εμφυλίου.

Καταθέτουν τις μαρτυρίες τους οι: 

Γιάννης Αγγέλου, Τάκης Αγκαβανάκης, Πέτρος Ανταίος, Στέλιος Γιατρουδάκης, Γιάννης Δαμιανίδης, Πάνος Δημητρίου, Ανδρέας Ιωσήφ, Λίλιαν – Καλαμάρο – Black, Λυκούργος Καλλέργης, Σταύρος Κασιμάτης, Νίτσα Κότσιφα – Τζανταλία, Λεωνίδας Κύρκος, Τάκης Λαζαρίδης, Φώφη Λαζάρου, Γιάννης Μαρίνος, Λευτέρης Μαυροειδής, Βασίλης Νεφελούδης, Ζωζώ Νικηφορίδη, Όλια Νικηφορίδη, Έλλη Πάπα, Δημοσθένης Παπαχρήπου, Μαρία Ρεζάν, Σταμάτης Σκούρτης, Κατίνα Τεντά – Λατίφη, Γρηγόρης Φαράκος, Σεργκέι Χρουστόφ, Λεωνίδας Τζεφρώνης.