«Γελοία ως εξαιρετικά γελοία» χαρακτηρίστηκαν  από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όσα κατέθεσε από το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Νovartis o επιχειρηματίας Σάμπη Μιωνή. Και αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα και δηλώσεις ο μάρτυρας επρόκειτο να προσέλθει και να καταγγείλει «βόμβες», να αποκαλύψει συναντήσεις στο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να εμπλέξει το Νίκο Παππά ενώ, διάφορες πηγές είχαν ισχυριστεί, ότι υπάρχουν ηχητικά τεκμήρια για τους ισχυρισμούς και ότι «οι αποκαλύψεις θα φτάσουν μέχρι τον Α. Τσίπρα».

Ads

Τελικά ο Μιωνή κατέθεσε μια πολύ διαφορετική εκδοχή χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ενώ παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε στο Γραφείο του Νίκου Παππά, στο πλαίσιο αναζήτησης εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη διένεξη που είχε με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Γ. Φιλιππάκη, μετά από τηλεφώνημα του πρώτου. Ο Μιωνή μάλιστα διέψευσε κάθε ανάμιξη των Τσίπρα και Παππά και φέρεται να ανέφερε στην Επιτροπή «100% καμία ανάμειξη Τσίπρα – Παππά». 

Πήγε για Τσίπρα και κατέληξε σε… Σαμαρά !

Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση που επικαλείται έγινε με αίτημα της Ισραηλινής Κυβέρνησης, λόγω της καταγωγής του Μιωνή και την επιθυμούσε διακαώς ο ίδιος. Μάλιστα, στη συνέχεια της κατάθεσής του ο Μιωνή παραδέχθηκε οτι το 2013  έγινε αντίστοιχη παρέμβαση για συμβιβασμό του με το Φιλιππάκη, από τον τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ! 
 

Ads

“Με παίρνει ο Σταύρος  (σ.σ. εννοεί τον γνωστό Σταύρο Παπασταύρου-στενό συνεργάτη του Σαμαρά και συνεταίρό του) και μου λέει να το κάνουμε. Του λέω «με τίποτα». Ο Σταύρος μου απάντησε «θα σου εξασφαλίσω το καλύτερο». Του απάντησα: «Για σένα επειδή είσαι δικηγοράρα προχώρα». Κάνει τον συμβιβασμό ο Σταύρος (Παπασταύρου) και μετά τον πουλάνε. Τότε του είπα: «Σου είπα Σταύρο δεν εμπιστεύομαι φασίστες»”. Η συνομιλία αυτή με τον Παπασταύρου λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και γίνεται από αντίστοιχη συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον εκδότη Γ. Φιλιππάκη. 

Μάλιστα, την ώρα που Γιάννης Ραγκουσης προσπαθούσε να υποβάλλει την τελευταία του ερώτηση οι βουλευτές της ΝΔ  με φωνές δεν τον άφηναν να την διατυπώσει με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει “Μου έρχεται να σας καταγράψω με το κινητό να δει ο Ελληνικός λαός  την απαράδεκτη συμπεριφορά σας” Τελικά όμως τον ρωτάει: 

 

Ραγκούσης: Όταν ο Παπασταυρου σου μετέφερε την πρόταση  συμβιβασμου  με Φιλιππακη σε ενημέρωσε ή σου απέκρυψε ότι αυτή προέρχεται από τον πρωην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά;

Μιωνη: Όχι δεν μου το απέκρυψε.  Μου είπε καθαρά ότι είναι πρόταση από τον Σαμαρά στον οποίο απευθύνθηκε ο Φιλιππακης. Μετά από αυτό δέχτηκα να συμβιβαστω με τον  Φιλιππακη για πρώτη φορά το 2013.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

Άνθρακες ο θησαυρός. Η διαφημισμένη βόμβα ήταν στράκα-στρούκα δεύτερης διαλογής. Ενώ τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί είναι από γελοία ως πολύ γελοίαΗ συνάντηση στην οποία αναφέρεται κ. Μιονί έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. 

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών. 

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με  “αποκαλύψεις” για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι «Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%».

Διάλογος Λάππα-Μιωνή
 
Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος του μάρτυρα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα, όπου -μεταξύ άλλων- του υπενθυμίζει και την αντιδικία που είχε ο μάρτυρας με το Μάρκη Βορίδη αντισημιτισμό του τελευταίου λόγω της εβραϊκής καταγωγής του Μιωνή:

Λάππας: Πόσες συναντήσεις είχατε με Παππά και Παπαγγελόπουλο;

Μιωνή: Μια.

Λάππας: Είχατε κάποιον να σας εκπροσωπεί στην Ελλάδα για την επίλυση των διαφορών;

Μιωνή: Όχι, ή εγώ ή οι δικηγόροι μου από το Ισραήλ.

Λάππας: Τελικά κ. μάρτυς όλα αυτά που καταγγέλλετε έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη διένεξή σας με τον κ. Φιλλιπάκη;

Μιωνή: Ναι.

Λάππας: Υπήρχε ενδεχόμενο συμβιβασμού με Φιλλιπάκη;

Μιωνή: Συνάντηση έγινε για επιδίωξη συμβιβασμού.

Λάππας: Πριν από όλη αυτή την αντιδικία είχατε κάποια άλλη με άλλο πολιτικό πρόσωπο;

Μιωνή: Όχι.

Λάππας: Θυμάστε την αγωγή που κάνατε στον κ. Βορίδη;

Μιωνή: Παρακαλώ να σεβαστείτε την ακτιβιστική μου δράση.

Λάππας: Διαβάζω εδώ στην αγωγή σας στην οποία καταγγέλλετε όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα για αντισημιτισμό.

Μιωνή: Ναι, δε με είχε υπερασπιστεί κανείς.

Λάππας: Έγινε άλλη φορά προσπάθεια συμβιβασμού;

Μιωνή: Ναι, το 2018. Υπήρχαν ένα σωρό διαδικασίες. Μετά από πέντε χρόνια ήμουν κουρασμένος και έπρεπε να κλείσω την υπόθεση.

Λάππας: μήπως ένα κατεξοχήν δικόγραφο (προς Φιλλιπάκη) το διανθίζετε με όλα αυτά περί αντισημιτισμού για να πετύχετε τους σκοπούς σας;

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με διαρροές που επικαλούνται φιλοκυβερνητικά μέσα ο μάρτυρας κατηγορεί τον Δ. Παπαγγελόπουλο ότι επιχείρησε να τον εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ, και ότι αυτός και ο δικηγόρος ο του – γνωστός συνεργάτης του Α. Σαμαρά – Σ. Παπαστύρου στοχοποιήθηκαν μέσα και από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που ανέφεραν ότι τον αναζητούσε το FBI.  Μάλιστα, ο Μιωνή καταθέτει μήνυση σε βάρος του πρώην Αν. Υπουργού Δικαιοσύνής τον οποίο κατηγορεί για «σύσταση συμμορίας».