Στο φως έρχονται τα αίτια της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Ελληνικό, όταν 86χρονος πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα την 59χρονη Βουλγάρα σύντροφο του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ads

Ο 86χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και η 59χρονη ήταν παντρεμένοι εδώ και ένα χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες ο καυγάς ήταν οικονομικής φύσεως.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες γειτόνων, ο ηλικιωμένος πρώην στρατιωτικός συμβίωσε με την 59χρονη αμέσως μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ωστόσο κατά την συγκατοίκηση υπήρχαν κατά καιρούς πολλές διαμάχες. Σύμφωνα  με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το θύμα πίεζε τον ηλικιωμένο να την κάνει συνδικαιούχο στην περιουσία του.

Κατά την τελευταία τους λογομαχία η 59χρονη φέρεται να έδιωξε τον πρώην στρατιωτικό από το σπίτι τους, το οποίο μάλιστα τον τελευταίο καιρό ανακαίνιζαν. Το περιστατικό αυτό σε συνδυασμό και με τις τελευταίες λογομαχίες τους φαίνεται πως ήταν η αιτία της τραγωδίας.

Ads

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί που βρισκόταν στο σημείο την ώρα που έγινε το περιστατικό, προκειμένου να παραλάβει πελάτη από διπλανό σπίτι. Ο άντρας άκουσε τους πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδε την αιμόφυρτη γυναίκα να μπαίνει στο όχημα του.

Όπως είπε ο ίδιος: «Η κυρία μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο να τη σώσω μέσα στα αίματα. Τη ρώτησα “Τι κάνετε κυρία μου;” Μου απάντησε: “Με σκότωσε. Με σκότωσε”. Βγήκα έξω από το αυτοκίνητο, άνοιξα την πόρτα και της είπα κυρία μου περάστε εξω. Άκουσα δυο πυροβολισμούς και τίποτα αλλο. Ο άντρας ήταν στο σπίτι δεν τον είδα».

Μαρτυρίες από το σημείο: