Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Όπως το κυβερνητικό επιτελείο ενημέρωσε την πρόεδρο της Βουλής η συζήτηση θα γίνει με σκοπό να ενημερωθεί το κοινοβούλιο για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ads

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η κυβέρνηση θα καλέσει και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στις εξελίξεις και στην πρόταση.

Η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το κείμενο των πέντε σελίδων που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι ένα κείμενο το οποίο απορρίπτεται ως βάση συζήτησης, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το σημείο που αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση αν και πότε θα υπάρξει κείμενο από την ελληνική πλευρά στην πεντασέλιδη αυτή πρόταση και ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στο επόμενο διάστημα προκειμένου η κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την πλήρη αντίθεσή της στο κείμενο αυτό.

Ads

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης έρχεται μετά και την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε ότι «η δήθεν πετυχημένη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα κατέρρευσε χθες βράδυ» και ζήτησε «να τελειώσουν οι ανοησίες για εκλογές», καλώντας τον πρωθυπουργό «να προσέλθει στη μεγάλη εθνική συνεννόηση» που έχει προτείνει.

Η συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή είναι σε κάθε περίπτωση η ευκαιρία που η αντιπολίτευση καλείται να δείξει αν θα συμβάλει στην εθνική συνεννόηση ή όχι.

Τη συζήτηση ανακοίνωσε  την Πέμπτη ο πρωθυπουργός και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter: