«Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, με τις σημερινές δηλώσεις του, περί “ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης”, είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες» έσπευσαν να απαντήσουν κύκλοι του Μαξίμου.

Ads

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό «να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε…) αυτό που υπονοεί ο υπουργός του».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ ΘΕΜΑ 9,89, έθεσε το δίλημμα «ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησής της κυβέρνησης».

Παράλληλα, μίλησε για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη.

Ads