Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Ανωμερίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 995, στην επιστολή του κ. Ανωμερίτη τονίζεται ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, των οποίων η κομματική ιδιότητα αναστέλλεται, στήριξαν αντάρτικα ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όπως αναφερόταν, σύμφωνα με τη λίστα των μελών ορισμένοι από αυτούς διαγράφονται επειδή στήριξαν υποψήφιους ακόμη και σε περιοχές που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επίσημο υποψήφιο.

Ads

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αποκαλύψεις υπήρξε αναδίπλωση από πλευράς ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή κομματικών στελεχών της βάσης που στήριξαν αντάρτικα ψηφοδέλτια στις περιφερειακές εκλογές. Έτσι, αναμένεται να αποσταλεί στις νομαρχιακές επιτροπές διορθωτική εγκύκλιος, η οποία θα θέτει το ζήτημα σε μηδενική βάση. Από την Ιπποκρατούς διευκρινίζεται ότι το προηγούμενο έγγραφο του προέδρου της Επιτροπής Καταστατικού έθετε το ζήτημα προς συζήτηση και δεν είχε το χαρακτήρα οριστικής διαγραφής ή αναστολής της κομματικής ιδιότητας των στελεχών.

Υποβάθμιση λόγω κινητοποιήσεων στην ΠΑΣΚΕ…

Στην υποβάθμιση του συνδικαλιστή του ΟΑΣΑ Νίκου Κουλουμπαρίτση, με αφορμή τις διαρκείς κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στα λεωφορεία, αποφάσισε η ΠΑΣΚΕ. Ο κ. Κουλουμπαρίτσης υποβαθμίστηκε από γραμματέας της εκτελεστικής γραμματείας σε απλό μέλος της ΠΑΣΚΕ. Μιλώντας στον Βήμα 995 ο ίδιος υποστήριξε ότι τον αντικατέστησαν χωρίς κανένα επιχείρημα και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν ότι στο εξής πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις και κινητοποιήσεις. «Η απεργία γονατίζει και τους εργαζομένους και τους επιβάτες» κατέληξε. Αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουλουμπαρίτσης υπέβαλε την παραίτησή του από τη γραμματεία του Σωματείου Οδηγών της ΕΑΣ, σύμφωνα με στελέχη της ΠΑΣΚΕ για λόγους ευθιξίας.

Ads