Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιτέχνες της χώρας, ο πιο πληττόμενος κλάδος σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οδήγησε τον Σύλλογο Μουσικών Βόρειου Ελλάδος να οργανώσει συσσίτιο για τις οικογένειες τους.

Ads

 Όπως λέει η τραγουδίστρια και μέλος του Συλλόγου Μαίρη Δούτση στην εκπομπή του tvxs.gr στο Κόκκινο με τη Φωτεινή Λαπρίδη, έχουν μοιραστεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ήδη σε 75 οικογένειες, ενώ στόχος είναι να ανακουφιστούν 500 οικογένειες οι οποίες έχουν καταγραφεί από τον Σύλλογο. Παράλληλα ο Σύλλογος Μουσικών Βόρειου Ελλάδος σε συνεργασία με σωματεία από όλους τους χώρους των τεχνών, κάνουν διαρκώς κινητοποιήσεις για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία, της οποίας οι πόρτες είναι κλειστές, όπως λέει η Μ. Δούτση. 

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, βλέπαμε ότι η κατάσταση στον χώρο των μουσικών είναι δύσκολη. Προβλέπαμε ότι θα δυσκολέψει κι άλλο καθώς έμπαινε ο χειμώνας. Σκεφτήκαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε κάποιους συναδέλφους που έχουν μεγάλη ανάγκη ακόμα και για φαγητό. Έτσι προέκυψε η ιδέα της συνεργασίας με τον οργανισμό Μ-eating hub που αναλαμβάνει να συλλέξει τρόφιμα φρέσκα, αλλά και μαγειρεμένο φαγητό. Κάναμε μια λίστα με τους καλλιτέχνες της πόλης για να βοηθήσουμε. Μέχρι στιγμής παρέχεται ένα πακετάκι με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Ελπίζουμε να καταφέρουμε σύντομα να δίνουμε πάνω από ένα πακέτο την εβδομάδα», αναφέρει και προσθέτει: 

«Έχουμε κάνει διανομή σε 75 νοικοκυριά, είναι πολλοί περισσότεροι. Η κίνηση μας είναι σε αρχικό στάδιο και βλέπουμε ότι υπάρχει συστολή από πολλούς. Προσπαθούμε να πούμε ότι η τροφή είναι δικαίωμα. Δεν είναι ντροπή να ζητήσει κανείς βοήθεια. Έχουμε καταγράψει 500 οικογένειες. Γνωρίζουμε από τους μουσικούς ότι οι οικογένειες είναι 200. Αν προσθέσουμε και τους υπόλοιπους κλάδους φτάνουμε στις 500 οικογένειες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτεία από την αρχή της καραντίνας. Κάναμε κινητοποιήσεις στον Λευκό Πύργο, στην πλατεία Αριστοτέλους. Δυστυχώς δεν καταφέρνουμε πάντα να συνομιλήσουμε μαζί τους. Αν οι πόρτες τους ήταν ανοιχτές δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ».

Ads

Διαβάστε επίσης: Φοίβος Δεληβοριάς: Δεν περιμένουμε τίποτα πια απ’ αυτήν την κυβέρνηση