Συσσίτια στις άπορες οικογένειες θα προσφέρουν την Κυριακή του Πάσχα δήμοι όλης της περιφέρειας, με τη σκιά της οικονομικής κρίσης να πλανάται. Πέρα από γεύμα, έχουν συγκεντρωθεί και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που θα δοθούν σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. Στόχος τους, όπως τονίζουν οι δήμοι, είναι να διοργανώνουν συσσίτια όλο το χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Ads

Αθήνα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ο Δήμος Αθηναίων θα υποδεχτεί σε κτίριο στη συμβολή των οδών Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους 70, άπορες οικογένειες και άστεγους. Θα προσφερθεί γεύμα, όπως και δώρα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν και φέτος θα μοιραστούν ρούχα.

Θεσσαλονίκη

Το ετήσιο «Πασχαλινό Γεύμα Αγάπης» διοργανώνει την Κυριακή στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Συνολικά 800 άποροι δημότες θα επιλεγούν από κοινωνικούς λειτουργούς, με κοινωνικά κριτήρια.

Ads

Λάρισα

Ο Δήμος έχει παραγγείλει 26 αρνιά, τα οποία θα στείλει σε μαγαζί της περιοχής. Το Σάββατο το πρωί θα σταλούν τρόφιμα στα σπίτια των άπορων, όχι μόνο για την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Επίσης, 18.000 ευρώ θα μοιραστούν σε φτωχές οικογένειες, είτε σε μετρητά είτε σε τροφοκάρτες για το σούπερ μάρκετ.

Πάτρα

Στην πόλη έχει δημιουργηθεί μια τράπεζα τροφίμων, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσφέρει τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες.

Χανιά

Ο Δήμος έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο κατάστημα προσφοράς, με σκοπό να ενισχύονται οι άποροι και οι άστεγοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ειδικότερα, έμποροι και πολίτες έχουν προσφέρει ρούχα, τροφοεπιταγές και άλλα αντικείμενα που θα μοιραστούν σε 374. Επίσης, με τη βοήθεια των κτηνοτρόφων της πόλης, αρκετά αρνιά θα μοιραστούν στα συσσίτια που έχουν προγραμματιστεί.

Τρίπολη

Με τη βοήθεια του Δήμου, θα στηθούν ψησταριές, ενώ το βράδυ της Κυριακής οι σύλλογοι Φιλικών και Αμφιθέας διοργανώνουν γλέντι και φαγοπότι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος