Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό θέμα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ads

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε την Παρασκευή στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.

Ο Γιάννης Στουρνάρς, εκτίμησε ότι η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Στουρνάρας για Σακελλαρίου και ΤΤ: Δεν με προβληματίζει

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πάντως, σε ό, τι αφορά την πιθανή εμπλοκή της Αναστασίας Σακελλαρίου – προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο σκάνδαλο του ΤΤ ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι δεν τον προβληματίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Σαμαράς-Στουρνάρας συγκαλύπτουν το σκάνδαλο του ΤΤ

Βενιζέλος: Πέμπτη φάλαγγα δεν θέλει να βγει η χώρα από την κρίση

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προανήγγειλε τη δημιουργία κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και άσκησε δριμεία κριτική εναντίον όσων αναπαράγουν ανακριβή δυσμενή για την Ελλάδα δημοσιεύματα.

Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης

Όπως ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόληση, θα μετέχουν ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό, όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί (με ιδιαίτερο ρόλο για τον υπουργό Εργασίας), ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Θα υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να έχουμε ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί διαρκώς, σε καθημερινή βάση, αυτήν την πρώτη προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας: την καταπολέμηση της ανεργίας», σημείωσε.