Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο παραθέτει αυτή την ώρα στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ads

Η κίνηση Παυλόπουλου εκτιμάται ως μια πρωτοβουλία που έχει στόχο την ενότητα του πολιτικού κόσμου με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό τοπίο της χώρας. 

image

image

Ads

image

Από την άφιξη των πολιτικών αρχηγών

Εν μέσω των διαπραγματεύσεων για το νέο ελληνικό πρόγραμμα και με δεδομένο ότι η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων στη Βουλή θεωρείται ότι το γεύμα θα λάβει διαστάσεις άτυπης σύσκεψης. Εξάλλου το γεύμα ακολουθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από δυο εβδομάδες. 

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας στο γεύμα θα παρακαθήσουν : o Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης,  εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, λόγω απουσίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Αθανάσιος Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος και η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κα Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:
Παυλόπουλος: Η ΕΕ να διορθώσει τα λάθη της και να ξαναβρεί τις αρχές και τις άξιες της