Η αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο. Όπως τόνισε ο υπουργός, στόχος είναι να αναστραφεί πλήρως το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και να σταματήσει η σημαντική πτώση που καταγράφεται στις κρατήσεις από συγκεκριμένες χώρες.

Ads

Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Ακινήτων Γιάννης Πυργιώτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος (ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος βρίσκεται στη Γερμανία στο πλαίσιο επαφών με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού).

Ο υπουργός ενημέρωσε πως έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της καμπάνιας You in Greece, η οποία θα προβληθεί από την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τα ενημερωτικά πακέτα (press kit) με πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Στόχος

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ζήτησε να υπάρξει συντονισμός δράσης όλων των δυνάμεων προκειμένου να στείλουμε θετικά μηνύματα για την Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή θα ενταθούν οι επαφές με tour operators, δημοσιογράφους σημαντικών διεθνών μέσων, ξένους ανταποκριτές, σημαντικές προσωπικότητες στο εξωτερικό και πολιτικούς ηγέτες. Στην κατεύθυνση αυτή θα γίνει ειδική πρόσκληση στον Απόδημο Ελληνισμό προκειμένου να στηρίξει τη χώρα επιλέγοντας την Ελλάδα για διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Ads