«Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι θα αποφύγει τις απαντήσεις για την κ. Νικολάου με μισόλογα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι “οι υποψήφιοι ανακηρύσσονται από τα πρωτοδικεία”», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ads

«Το ερώτημα όμως παραμένει: Θα κρατήσει την κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια και στο κόμμα της ΝΔ ενώ κατηγορείται ότι έχει ζημιώσει το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το ΣΔΟΕ;», προσθέτει και καταλήγει:

«Όσο δεν απαντάει ο κ. Μητσοτάκης δημιουργούνται νέα ερωτήματα.  Αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε χθες ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, τι είναι αυτό που εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη να πράξει το αυτονόητο;».

Υπενθυμίζεται ότι οι απευθείας αναθέσεις της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με επικεφαλής τη Σοφία Νικολάου την περίοδο Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021, οδήγησαν σε ζημία του Δημοσίου ύψους δύο εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε το Documento.

Ads

Για την υπόθεση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης είχαν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο τον Μάιο του 2021. Συγκεκριμένα, ανέφεραν η Σοφία Νικολάου υπέγραψε από τις 30 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021, 28 συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών για τις φυλακές της χώρας σε τιμές που υπερέβαιναν κατά πολύ όχι μόνο τις τιμές με τις οποίες άλλοι δημόσιοι Φορείς προμηθεύονταν κατά την ίδια χρονική περίοδο, αλλά ακόμη και τις εκάστοτε τιμές λιανικής πώλησης στην ελεύθερη αγορά.

«Οι προμήθειες υγειονομικού υλικού έγιναν με ξεκάθαρους όρους και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό. Κι επειδή δεν είμαστε χθεσινοί σε αυτή τη χώρα, δηλώνω ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον οιουδήποτε. Δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω, δεν θα διστάσω να συγκρουστώ με οποιαδήποτε υπηρεσία τολμά να αμφισβητήσει την ηθική μου και την ακεραιότητά μου», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η κυρία Νικολάου. 

Διαβάστε επίσης: