«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη. Που σημαίνει ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδού μια ματιά στις εξελίξεις την εβδομάδα που πέρασε…

Ads
  • Πλήρης δικαίωση τoυ τίτλου της στήλης από τον -προσκείμενο στη ΝΔ- Α. Καχριμάνη. « Επί ΣΥΡΙΖΑ παίρναμε περισσότερα χρήματα» φώναξε ο περιφερειάρχης Ηπείρου στη διάρκεια θερμού επεισοδίου με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που τον κυνήγησε μέχρι το ασανσέρ για να μη φύγει από τη σύσκεψη.
  • Κι άλλο κλάμα. Ο Α.Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η… πολυπόθητη μπουλντόζα στο Ελληνικό, που θα ξεκινούσε την  εβδομάδα μετά τις εκλογές, ίσως άργησε κι άλλο,  λόγω και της πιθανής προσφυγής της εταιρείας Χαρντ Ροκ που διεκδικεί το έργο. «Δεν θέλω να τον πικράνω τον Άδωνι αλλά ..στην κυβέρνηση σκέφτονται να προχωρήσουν με κάνα άλλο έργο μπας και γίνει δουλίτσα, γιατί με αυτό δεν βλέπω να γίνεται και στο τέλος βλέπω να κλαίμε», σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε σε πρωινή εκπομπή του Σκάι.
  • «Οντως υπάρχουν αυτές οι αναρτήσεις, δεν τις αμφισβητώ, ίσως έγιναν σε ώρες χαλαρότητας, θα μπορούσα να πω, πλην όμως δεν απηχούν τις απόψεις μου », δήλωσε ο  ο νέος πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Διονύσιος Καμβάσης, για τις ομοφοβικές, ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις του. »Διαβάζοντας και χαζεύοντας παρόμοιες αναρτήσεις είπαμε κι εμείς να κάνουμε ένα αστείο»,εξήγησε.
  • Η κυβέρνηση κάλυψε τον υφυπουργό Άμυνας για τους τίτλους σπουδών που δεν κατέχει παρότι είχε δηλώσει το αντίθετο, με το επιχείρημα ότι ο Αλκιβιάδης Στεφάνης «υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο».
  • Σε σύσκεψη στην Κρήτη για το προσφυγικό, ο ίδιος υφυπουργός δήλωσε στους δημάρχους πως «αν συνεχίσουμε να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες σε σπίτια, όπως στην Κρήτη, θα είναι σαν να λέμε ‘’ανοίξαμε και σας περιμένουμε’’». Μάταια ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι του νησιού προσπάθησαν να εξηγήσουν στον κ. Στεφανή πως το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χωρίς προβλήματα και πως οι άνθρωποι φιλοξενούνται χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες ενώ εντάσσονται απόλυτα στην ζωή του τόπου.
  • «Ο κ. Κουμουτσάκος ( Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική-ΣΣ) καταρχήν δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της ουσίας του μεταναστευτικού», δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης.
  • Για « στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης » να μη τεθεί σε αυτή τη φάση θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει ότι ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους « τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων κατά της Τουρκίας ».
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή «σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες». Όπως επισήμαναν οικονομικοί αναλυτές, η μείωση θα είναι ανύπαρκτη καθώς πριν από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2020 θα έχει προκύψει αύξηση των  αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για το 100% των ιδιοκτησιών.
  • Μετά την, μέσα σε μερικές ώρες, ανάκληση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη χρηματοδότηση των εφημερίδων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα διορθωθούν οι αστοχίες. Λίγο αργότερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε πως για φέτος δεν θα δοθεί τίποτε.
  • Χαρές και πανηγύρια στους εργολαβικούς κύκλους, μετά την απόφαση του υπό κυβερνητικό έλεγχο Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να μεταφέρει μια ολόκληρη αρχαία συνοικία από τον σταθμό του Μετρό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, για να την τοποθετήσει αργότερα. Σε μια παράλληλη ενέργεια κατά κατά της ιστορικής μνήμης και της νεότερης βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας, αποφασίστηκε ο  αποχαρακτηρισμός ως ιστορικού τόπου, του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα.
  • Μετά το πανεπιστημιακό άσυλο, η κυβέρνηση κατάργησε και το οικογενειακό. Το ξύλο της αρκούδας σε φιλήσυχη οικογένεια στο Κουκάκι, που πήγε να δει τι συνέβη στην ταράτσα της, στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης για την οποία είχαν ειδοποιηθεί τα κανάλια πριν φτάσει η αστυνομία. Αφού τους έδειραν, τους έβαλαν  κουκούλα και τους πέρασαν χειροπέδες, τους μετάφεραν στο τμήμα όπου τους φόρτωσαν με ψεύτικες κατηγορίες, όπως αποδεικνύουν τα βίντεο και τα ηχητικά ντοκουμέντα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη(!) κ. Χρυσοχοΐδης  δήλωσε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο και  επίσης ότι η δαρμένη οικογένεια συμμετείχε στην κατάληψη!
  • «Αφού δεν μπόρεσε να διακριθεί ως πετυχημένος σκηνοθέτης στη μυθοπλασία του κινηματογράφου, ελπίζει σε νέα καριέρα μετατρέποντας την πραγματικότητα σε μύθο, προς τέρψιν των ιδεοληπτικών συντρόφων του της αριστεράς!», έγραψε για τον κακοποιημένο Δ. Ινδαρέ ο ειδικευμένος στα fake news Γ. Λοβέρδος, βουλευτής της ΝΔ. «Η Αστυνομία έχει δικαίωμα να ξεβρακώνει τους πολίτες αν είναι “μπαχαλάκηδες”», πρόσθεσε ο συνάδελφος του της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου
  • Στην ίδια επιχείρηση,  μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής από πλαστική σφαίρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όπως εξήγησε η αστυνομία σε ανακοίνωση της, « δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες αλλά συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».
  • Την κατάργηση της επιτροπής για τη επιτήρηση της αστυνομικής βίας ζήτησε από τον πλευρά του ο Αδ. Γεωργιάδης, μετά την απειλή παραίτησης του επικεφαλής της επιτροπής κ. Αλιβιζάτου που έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, την επιτροπή δεν τη χρειαζόμαστε γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε… αστυνομική βία.
  • «Με κοίταξε(η αστυνομικός-ΣΣ) και μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου. Της απάντησα ‘είμαστε πάνω στην Πατησίων το ξέρετε;’», κατήγγειλε φοιτήτρια που επέστρεφε από το μάθημα της. « Μ’ έπιασε κυριολεκτικά παντού! Όταν έπιασε τη σερβιέτα μου, με ρώτησε “αυτό τι είναι;” κι εγώ της απάντησα “σερβιέτα. Όπως φαντάζομαι έχετε κι εσείς περίοδο, έχω κι εγώ” ».
  • Βασανιστήρια σε ΑΜΕΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και  ίδιο σενάριο σε παρόντα δικηγόρο που διαμαρτυρήθηκε: του έβαλαν χειροπέδες και τον φόρτωσαν κατηγορίες. Καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον κ. Χρυσοχοΐδη και σιωπή από τον υπεύθυνο για την επιτήρηση της αστυνομικής βίας κ. Αλιβιζάτο.
  • Επίθεση κατά των εργαζόμενων για την στάση εργασίας στο Μετρό από τον πρωθυπουργό και όλα τα κυβερνητικά ΜΜΕ , ενώ προηγουμένως ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι «η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς» Απεργία διαρκείας και στον ΟΤΕ. 
  • «Είμαστε και πάλι μια σταθερή χώρα χωρίς ταραχές και απεργίες», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδη στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
  • «Σήμερα, περίπου πέντε μήνες μετά (σημ: τις εκλογές), στέκομαι ενώπιόν σας, με ικανοποίηση», δήλωσε μιλώντας  στη Βουλή ο υπουργός Υγείας κ.Β. Κικίλιας. «Είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε τον άνθρωπο ».

ΥΓ. Βοήθεια! Περιμένω τις επισημάνσεις αναγνωστών για νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω μόνος!

Ηλεκτρονική διεύθυνσηγια τα κακώς κείμενα που μαθαίνετε: [email protected]
Facebook: Stelios Kouloglou
Twitter: #SteliosKoul

Ενδιαφέρων mail από τον αναγνώστη Α.Σ

«Κύριε Κούλογλου, Μετά από 100 ημέρες διακυβέρνησης από την παράταξη των “αρίστων” και της “ελίτ” έχοντας δεχθεί τόσα και τόσα θα ήθελα να σημειώσω κάποια κατορθώματά τους θεωρώντας ότι απευθύνονται σε “ούγκανους”. Ο κύριος Σταϊκούρας ( ο γνωστός της μεσαίας τάξης των 500 €) ανακοίνωσε ότι η χρήση καρτών για την κάλυψη του αφορολόγητου στο 30% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος αφορά μόνο μέχρι τις 20.000 € .Περαιτέρω δεν χρειάζεται. Εάν αναγάγετε το 30% για τις 20.000 θα δείτε ότι ο έχων εισόδημα 70.000 € !!!!! δεν χρειάζεται να κάνει χρήση καρτών για την
δημιουργία του αφορολόγητου και έτσι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Αυτός που πληρώνει χωρίς κάρτα το ενοίκιο, την ΔΕΗ τον ΟΤΕ και όλους
τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Έτσι ο “πανέξυπνος” υπουργός μετά από πολύ μελέτη βρήκε τον τρόπο για μείωση του αφορολογήτου .  Θα
επανέλθω γιατί παρ’ όλο που είμαι 67 στα 68 εργάζομαι ακόμα επειδή όλα τα λεφτά της σύνταξης τα φάγανε οι επιτήδειοι».

Ads