Σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη συγκέντρωση την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα. 

Ads

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι γίνεται «απόπειρα οριστικής κατάργησης της κυριακάτικης αργίας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές».

«Εμπαίζουν πλέον την κοινωνία, όταν επικαλούνται για την εφαρμογή του μέτρου την τόνωση της αγοράς αυτοί, που με τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τονίζεται από το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το μέτρο δημιουργεί απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δημιουργεί προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Ads

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οδηγούνται σε καταστροφή και λουκέτα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και δεν μπορούν να αντέξουν την επιπλέον επιβάρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δίνεται έτσι «δώρο» στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, που είναι οι μόνοι κερδισμένοι.