Σε «πεδίο μάχης» τείνει να εξελιχθεί για μια ακόμη φορά η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της αιφνιδιαστικής απόφασης για αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ads

Μιλώντας νωρίτερα στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι κατανοεί την ανησυχία τους και ότι τους προσφέρθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο, αλλά «δεν εισακούστηκε». Επικαλέστηκε δε απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου που είχε λάβει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος το 2021,  πριν από την εκλογή του, αλλά ο προκάτοχός του δεν την εφάρμοσε, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανέφερε, επίσης, ότι εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων, η Αυγή είχε φτάσει σε μία κατάσταση που «δεν δίνει πολλές επιλογές», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν σταματά την καθημερινή της δραστηριότητα», καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο.

Κάλεσε, δε, τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και, όπως είπε, ο ίδιος θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή»

Από την μεριά τους,ο ι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» και της ιστοσελίδας του avgi.gr κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με φόντο την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου.

Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στην σημερινή γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ενώ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μεταβούν τις επόμενες ημέρες στην Κουμουνδούρου προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΗΕΑ θα ζητήσει συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, όταν επιστρέψει από τις ΗΠΑ, προκειμένου να γίνει συζήτηση επί του ζητήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα μαζεύει» ο Αποστολάκης για τα «μαύρα ταμεία»

Την ίδια στιγμή, ο Ευάγγελος Αποστολάκης επιχείρησε να «μαζέψει» την δήλωσή του για τα «μαύρα» ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, αλλά δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα που να μην τα ενισχύει κάποιος», είπε σήμερα μιλωντας σε δημοσιογράφους για να προσθέσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά», καθώς δεν χρωστάει και κατά συνέπεια δεν υπάρχει θέμα. «Είπα τίποτα ψέματα;», διερωτήθηκε όταν δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε όσα είπε ένα 24ωρο νωρίτερα.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πει κάτι και για τον Τσίπρα τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα», επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνομιλίας.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που άναψε φωτιές και η οποία ερμηνεύθηκε ως ένα μεγάλο καρφί στον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε πως «δεν βλέπω να υπάρχει κόντρα και διάθεση κόντρας μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα», η οποία «δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο».

Αρνήθηκε δε, ότι οι αναφορές Κασσελάκη στόχευσαν στον Αλεξη Τσίπρα, αποδίδοντας τον θόρυβο που ξέσπασε στα ελληνικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι πάρα πολύ καλά. «Βελτιώνεται αρκετά γρήγορα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια λέξη που να μην είναι η πιο σωστή», είπε για να προσθέσει:

«Θα μπορούσε να μη χρησιμοποιήσει τη λέξη “μαύρο” χρήμα. Ποια η πραγματικότητα, μεταξύ μας; Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν στα κόμματα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα, και δεν γίνονται καμπάνιες για να ενισχυθούν τα κόμματα».

Σε ό, τι αφορά στις εξελίξεις στην εφημερίδα «Αυγή», ο κ. Αποστολάκης είπε ότι πουλιέται ένα ευρώ ενώ στοιχίζει εφτά ευρώ, και δεν την παίρνει και κανείς. «Όλοι αυτοί που γκρινιάζουν.. Κανείς δεν πάει να την πάρει.. Πως θα σωθεί δηλαδή; Με θαύμα; Το θέμα είναι οι δημοσιογράφοι, και πρέπει να βρούμε λύση, είπε ο κ. Αποστολάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα όργανα του κόμματος

Επιπλέον, την παραίτησή τους από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοίνωσαν σήμερα οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, τονίζοντας παράλληλα πως παραμένουν «στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο».

«Η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων σε κοινή παρέμβασή τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για “τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ”», σημειώνουν σε άλλο σημείο.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολτική Γραμματεία στις 4 Ιουλίου, στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου  η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 7/7.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά και το κείμενο με το οποίο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν τη σύγκληση των οργάνων προκειμένου να συζητήσουν τα όσα ανέφερε ο κ. Κασσελάκης τα τελευταία 24ωρα γύρω από τα «μαύρα ταμεία» στα κόμματα.