Σάλος έχει προκληθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξαιτίας των δηλώσεων του Βασίλη Κασσελάκη, υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος, σχετικά με τις ψήφους των «Σπαρτιατών», οι οποίες κινήθηκαν σε διαφορετική γραμμή από αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ads

Συγκεκριμένα, ο ξάδερφος του προέδρου του κόμματος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο κανάλι «Kontra» την Τετάρτη, τόνισε ότι οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι ευπρόσδεκτες για το κόμμα του.

Επί λέξει τόνισε τα εξής: «Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούνε να τις απαγορεύσουνε. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι».

Διαβάστε επίσης: Άρειος Πάγος / Το σκεπτικό για το «μπλόκο» στους Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές – «Πραγματικός αρχηγός ο Κασιδιάρης»

Τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κασσελάκης μετά το 27ο λεπτό

Η άποψη αυτή ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε διατυπώσει ο Στέφανος Κασσελάκης στο Open, τα οποία ανέβασε και στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ads

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Άρχισε η μάχη μεταξύ ΝΔ και Βελόπουλου για το ποιος θα κερδίσει τους ψηφοφόρους των νεοναζί “Σπαρτιατών”.

Στο ερώτημα «τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τούς θέλετε;», η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη: “ΌΧΙ”».

Επισης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον Ρ/Σ «Κόκκινο 105,5», άδειασε ουσιαστικά τον Βασίλη Κασσελάκη.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τις ψήφους και τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών. Δεν μας εκφράζουν, δεν ταυτιζόμαστε, δεν έχουμε τίποτα κοινό, τους αποστρεφόμαστε. Το είπε ξεκάθαρα ο Στέφανος Κασσελάκης χθες και το επαναλαμβάνω και εγώ σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές 2024 – ΣΥΡΙΖΑ / «Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία»

Δεν τίθεται θέμα «παραπλανημένων ψηφοφόρων». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν απευθύνεται σε κανέναν ψηφοφόρο της ακροδεξιάς σε αντίθεση  βέβαια με άλλα κόμματα, πάλι γυρίζουμε στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που θέλει να αλιεύσει ψήφους από την ακροδεξιά, το ομολόγησε η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας ότι η συμπερίληψη του κ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αυτό εξυπηρετεί. Αλλά δε χρειάζεται να πάμε μακριά, ούτε η υποψήφια ευρωβουλευτής να κάνει τις αποκαλύψεις της, και μόνο να κοιτάξουμε την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και ποιοι άνθρωποι είναι ενταγμένοι, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βορίδης, ο κ. Πλεύρης παλιότερα καταλαβαίνουμε ποιοι αντλούν ψήφους από την ακροδεξιά ή ποιοι εκφράζουν την ακροδεξιά.

Η διευκρινιστική δήλωση και η επίθεση της ΝΔ

Ο κ. Βασίλης Κασσελάκης σε διευκρινιστική του δήλωση μέσω facebook αναφέρει πως εξέφρασε την προσωπική του άποψη.

«Εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες», τονίζει ο Β. Κασσελάκης.

Αντίδραση υπήρξε και από τη Νέα Δημοκρατία, με τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Ρωμανό να σημειώνει τα εξής:

«Χθες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι οι Σπαρτιάτες δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Σπαρτιατών. Και όλα αυτά, την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες.

Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές.

Επίσης, ένα κανονικό κόμμα δεν θα συνέπλεε με τη Χρυσή Αυγή διαχρονικά σε μια σειρά υποθέσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν. Δεν θα ψήφιζε νόμους μαζί τους, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Φίλη να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Δεν θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ.

Τέλος, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξεκαθαρίζουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης «είναι ο πρώτος και μοναδικός πολιτικός αρχηγός ο οποίος ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών. Σημείωσε μάλιστα με απόλυτο τρόπο πως οι ψήφοι της ακροδεξιάς βρίσκονται σε σύγκρουση με τις αξίες μας. Περιμένουμε και από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη ανάλογη ξεκάθαρη τοποθέτηση»