Προτεραιότητα του Στέφανου Κασσελάκη – όπως και ο ίδιος δήλωσε στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη- είναι η σύγκλιση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Έχει ήδη ανακοινωθεί από το γραφείο Τύπου του κόμματος ότι την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, πρόκειται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη συνεδρίαση θα γίνουν ανακοινώσεις για τους τομεάρχες και το προεδρείο της ΚΟ.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα (3-5 Οκτωβρίου), ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπλέον, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει προγραμματίσει για το προσεχές διάστημα και περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας ανά την Ελλάδα.

Ads

Επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που ανήκουν στην τάση της Ομπρέλας, ζήτησαν από τους δύο γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος καλείται να συνεδριάσει με 3 αντικείμενα:

  • Την λήψη αποφάσεων για συλλογικές πρωτοβουλίες απέναντι στα έως τώρα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας
  • Τον ορισμό του Έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος με βάση τις αποφάσεις και τον οδικό χάρτη της τελευταίας απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής
  • Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και την κατανομή αρμοδιοτήτων.