Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει το βουλευτή επικρατείας της ΝΔ και στενό συνεργάτη του, Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος παρενέβη σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού «προκειμένου να εξισώσει τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής με τη χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Ads

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως ο Χ. Λαζαρίδης είναι «εκ των εμπνευστών της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων» και καλεί τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση να τον αποδοκιμάσει ευθέως και να εγκαταλείψει την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων, που «αντικειμενικά νομιμοποιεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».
 
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «το δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ να απομονώσει νεόκοπα στελέχη και συμβούλους, που με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας»
 
Μετά και τις πρωινές του δηλώσεις ο Χρύσανθος Λαζαρίδης επανήλθε στο θέμα το βράδυ της Τετάρτης και ζήτησε από «όλους να αλλάξουν μυαλά». «Σας θυμίζω ότι η βία δεν προέρχεται από τη μια πλευρά μόνο», επανέλαβε και αναφέρθηκε στην τραγωδία της Marfin.
 
Ερωτηθείς για την άποψη του πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «καλεί σε ανατροπή τους μαθητές, έχει μέλη που μιλούν για γουναράδικα και υποκινεί τα γεγονότα στις Σκουριές».
 
«Όποιος ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό κόμμα είναι επικίνδυνα ανιστόρητος και πολιτικά ανόητος», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Λαζαρίδη. Διαβάστε: Tvxs Ανάλυση: Έμπλεξαν τα άκρα τους