Ads

Διαστάσεις έχει πάρει ο χαρακτηρισμός «μπάτσοι» του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Νίκου Βούτση σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με την οπλοφορία. Η ΝΔ αντέδρασε καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να πει αν συμφωνεί με το βουλευτή του ή να τον αδειάσει άμεσα. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αναφέρουν ότι είναι σαφές πως η δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκου Βούτση «δεν  αφορούσε στους ευόρκως υπηρετούντες αστυνομικούς, αλλά στις περιπτώσεις αυτών που παρέχουν προστασία». Η ΝΔ επανήλθε σήμερα με κατά μέτωπον επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα. 

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει ότι και ο επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει αποκαλέσει «μπάτσους» τους αστυνομικούς, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο.

Ads

Σύμφωνα με τη ΝΔ, στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι «μετά δεν θα μας σώνουν ούτε οι κάμερες, ούτε η καταστολή, ούτε οι οπλισμένοι μπάτσοι σε κάθε γωνία, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο».
 
Στην ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει, επίσης, ότι «μετά τον κ. Βούτση, που αποκάλεσε «μπάτσους» τους Έλληνες αστυνομικούς, ήρθε και το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης να «διευκρινίσει» ότι ο χαρακτηρισμός αναφέρεται κυρίως στα ΜΑΤ…».
 
Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει «ευχόμαστε έστω και τώρα να συνετιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Βούτσης: Μονταζιέρα της ημέρας

Σχολιάζοντας στο ΣΚΑΪ 100,3, το ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «μονταζιέρα της ημέρας», ενώ αναφερόμενος στη σε βάρος του μήνυση υποστήριξε ότι για τον ίδιο μηνυτής είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι δόθηκε εντολή από συγκεκριμένα κέντρα να υποβληθεί μήνυση.
 
Υπενθυμίζεται ότι μήνυση για εξύβριση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέα της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκου Βούτση γνωστοποίησε σήμερα πως θα καταθέσει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής.
 
Οι δηλώσεις του κ. Βούτση προκάλεσαν και την αντίδραση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Όπως αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, ο κ. Βούτσης «θεώρησε σκόπιμο να εκφραστεί απαξιωτικά για τον Έλληνα αστυνομικό, ισοπεδώνοντας με τα λεγόμενά του το ρόλο, την προσφορά και τους αγώνες μας για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία».
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα ήταν θετικός σε μια συζήτηση να απαγορευθεί η οπλοφορία των βουλευτών, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Είμαι θετικός σε μια συζήτηση στο να απαγορευτεί γενικώς η οπλοφορία στην Κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στην χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη, δυστυχώς την μειώνουμε κατ’ ελάχιστον».
 
Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τον «αδειάσει» άμεσα.
 
Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «σύγχυση» των δηλώσεών του.