Την παραίτηση του από βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ότι είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Όθων Ηλιόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται.

Ads

O Όθων Ηλιόπουλος είναι ένας από τους τρεις βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Έλενα Ακρίτα και τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σημειώνεται ότι η πρώτη επιλαχούσα για τη θέση του είναι η τέταρτη στο ψηφοδέλτιο, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, έως τις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όθων Ηλιόπουλος είχε αναφερθεί στο παρελθόν στον φόρτο εργασίας του. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Attica είχε δηλώσει: «Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Μονάχα ένα πράγμα έχω να δηλώσω: Ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου. Ακόμη και αν με είχαν πιέσει, εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Ads