Ο φακός της Κουμουνδούρου έχει επικεντρωθεί στα πύρινα μέτωπα, εξού και η πρωινή επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις πληγείσες περιοχές του δήμου Σαρωνικού. Όπως είναι εύλογο, η προεκλογική κούρσα – για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία – έχει κατεβάσει ταχύτητες, καθώς προέχει η επιχείρηση κατάσβεσης και η καταγραφή των ζημιών.

Ads

Παρόλα αυτά, στο παρασκήνιο υπάρχει έντονη κινητικότητα αναφορικά με την τελική λίστα των υποψηφίων. Αξιωματούχοι του κόμματος μεταφέρουν στο TVXS την πληροφορία ότι ο Σωκράτης Φάμελλος «έχει δημιουργήσει ρεύμα».

Όπως αναφέρουν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαντάζει μία αξιόπιστη επιλογή για την ηγεσία, ειδικά στους κόλπους του σκληρού πυρήνα των άλλοτε προεδρικών, που δεν καλύπτονται από τις υφιστάμενες υποψηφιότητες. Όταν ο ίδιος ο κ. Φάμελλος ρωτήθηκε, σε προχθεσινή συνέντευξη, αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος απάντησε πως υπηρετεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την ευθύνη του ρόλου του προέδρου της ΚΟ. Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ότι δεν αφήνει περιθώριο συζήτησης για πιθανή δική του εμπλοκή, στον βαθμό που υπηρετεί αυτόν τον σκοπό.

Θεσμικός αλλά όχι αταλάντευτα αρνητικός

Σε νέο ερώτημα για το εάν αποκλείει την περίπτωση να υποβάλει υποψηφιότητα μέχρι το συνέδριο (σ.σ. όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος) απάντησε πως θα ζητήσει «από την ΠΓ και τους υποψήφιους να συζητήσουμε για το νέο κόμμα και τη νέα πολιτική» λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικότερη αυτή η συνεισφορά σε αυτό που κάνουμε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ παρά να συζητάμε για υποψήφιους».

Ads

Οι πιο διεισδυτικοί κομματικοί παράγοντες, διέκριναν σε αυτές τις τοποθετήσεις την πρόθεση του επικεφαλής της Κ.Ο. να ακολουθήσει τη θεσμική οδό, που απορρέει από τη νέα του ιδιότητα, χωρίς παρεκκλίσεις. Παρατήρησαν, όμως, ότι ο κ. Φάμελλος δεν είναι αταλάντευτα αρνητικός, μπροστά σε μία τέτοια πρόκληση.

Αναφορικά με τις δηλώσεις στήριξης, θέση υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου έλαβε η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μαρίνα Κοντούλη. Ψήφο εμπιστοσύνης στην υπουργό Εργασίας δίνει και ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς διότι – όπως είπε – όσα άκουσε από τις τοποθετήσεις της συμφωνούν με εκείνα που θεωρεί ότι οφείλουν να γίνουν στο κόμμα.

Η στάση Μαντζουράνη

Την μεγαλύτερη αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι, επίσης, στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου. Οι «κακές γλώσσες» της Κουμουνδούρου λένε ότι ο Μαντζουράνης θεωρεί πως ο Παππάς πριμοδότησε την υποψηφιότητα της Ραλίας Χρηστίδου στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, με αποτέλεσμα να του φράξει το δρόμο για τη Βουλή.

Τηλεοπτική συνάντηση

Χθες, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατέθεσε πρόταση για «τηλεοπτική συνάντηση» μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στα ενδότερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρείται αυτονόητο ότι κανείς από τους συνυποψηφίους του Ν. Παππά δεν θέλει να κατηγορηθεί για φυγομαχία….