Για ανάδειξη των «τεράστιων» κυβερνητικών ευθυνών για την αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την σύλληψη του πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αγ. Παντελεήμονα.

Ads

 
Όπως επισημαίνεται «ο αστυνομικός υποδιευθυντής κατηγορείται ότι από τη μια μεριά παρέπεμπε στη Χρυσή Αυγή πολίτες που προσέφευγαν στο ΑΤ, και, από την άλλη συγκάλυπτε υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής –τίποτα διαφορετικό δηλαδή απ’ όσα κατήγγελλαν οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται σχετικά.
 
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2012, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς είχε υποβάλει στον Νίκο Δένδια σχετική ερώτηση, στην οποία ο υπουργός είχε απαντήσει ότι δεν υπάρχει θέμα ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα.
 
«Ενώ λοιπόν, η κυβέρνηση, και προσωπικά ο κ. Δένδιας, είχαν γνώση της κατάστασης, δεν έπραξαν τίποτα για να σπάσει το ναζιστικό απόστημα στην αστυνομία. Γι’ αυτήν την εσκεμμένη αδράνεια τους είναι πολιτικά έκθετοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζεται άμεση ανάγκη ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας.