Έντονη κριτική ασκούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση τόσο για την αναποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών όσο και για τους νεκρούς μετανάστες στο Δάσος της Δαδιάς.

Ads

Συγκεκριμένα, με δήλωση της η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρεται στην τραγωδία με τους απανθρακωμένους ανθρώπους στη Δαδιά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μια ανείπωτη τραγωδία που επιβεβαιώνει το μέγεθος της απειλής. Όσο κι αν επιχειρείται να παρουσιαστούν οι χαμένες ζωές σαν δεύτερης κατηγορίας».

Παράλληλα, η Έφη Αχτσιόγλου σημειώνει «μια χώρα παραδομένη, μια κοινωνία σε γενικευμένη ανασφάλεια, μια κυβέρνηση προσβλητικά αναποτελεσματική».

Τσακαλώτος: Ζούμε μια ακόμα χρεωκοπία ενός αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης που αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών

O Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνει ότι «ήρθε η αποτρόπαια εικόνα για να τινάξει στον αέρα την απόπειρα συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών και ολιγωριών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Όσο κι αν η έμφαση στην προέλευση των νεκρών –”παράτυποι μετανάστες” ονομάζονται στη δημόσια σφαίρα χρησιμοποιείται εκ του πονηρού, για να υποβαθμίσει το μέγεθος της απώλειας».

Ads

Παράλληλα, τονίζει ότι «αυτή η τραγική απώλεια, σε συνδυασμό με τις ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής καταστροφές, έρχεται να εμπεδώσει την εικόνα μιας αναποτελεσματικής, μιας κακής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους. Είναι αυτή η εικόνα που επιβεβαιώνει ότι ζούμε μια ακόμα χρεωκοπία ενός αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης που δεν σέβεται το περιβάλλον, αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών, λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο».

Επίσης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναλαμβάνει την πρότασή του «για κατάθεση στη Βουλή –κάθε Μάρτιο/Απρίλιο– ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα προβλέπει συγκεκριμένες πολιτικές πρόληψης για την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο και θα αξιολογείται κάθε φθινόπωρο, με βάση τα αποτελέσματα».

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει ότι «η σκέψη όλων μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και σε όσους δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες».