Συνάντηση στην Κουμουνδούρου είχαν σήμερα (Παρασκευή 21/7) οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας), παρουσία των δύο γραμματέων του κόμματος (Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη).

Ads

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ό,τι έχει να κάνει με το ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει σε επικοινωνία με την ΕΡΤ για τη διοργάνωση του, αφήνοντας, ωστόσο στους υποψηφίους να τοποθετηθούν για τον χρόνο διεξαγωγής του.

Κατά πληροφορίες, δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του Νίκου Παππά για τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, με το πιθανότερο να πραγματοποιηθεί ένα ντιμπέιτ πριν από τις εσωκομματικές εκλογές. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι επεσήμαναν μεταξύ άλλων πως παραμένει ανοιχτό το ζήτημα κατάθεσης και νέων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα, δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του debate.

Ads

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διοργάνωση μεγάλης, επικοινωνιακής καμπάνιας από το κόμμα για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών στην εκλογική διαδικασία, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν και όσοι προσέλθουν να εγγραφούν ακόμη και ανήμερα της εκλογής, στις 10 Σεπτεμβρίου.