«Καταρρέει η κυβερνητική πρακτική για το έγκλημα των Τεμπών» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την «αυτοεξαίρεση» της Ζωής Ράπτη από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων.

Ads

«Μετά τον κ. Πλεύρη, έγινε ουσιαστικά δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η κ. Ράπτη αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση, παρά την αρχική άρνηση της ιδίας και του εισηγητή της ΝΔ», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η προσήλωση των βουλευτών-μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε εκ νέου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, κόντρα στην κυβερνητική στρατηγική της συγκάλυψης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Υγείας και η πρώην υφυπουργός Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ εγκαλούνται από συγγενείς των θυμάτων για την συμμετοχή τους στις ενέργειες που αλλοίωσαν το χώρο του δυστυχήματος, με αφαίρεση συντριμιών και «μπάζωμα» του χώρου. Για τον ίδιο λόγο εγκαλούνται επίσης ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, καθώς και σειρά στελεχών από την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και άλλους φορείς.

Ads