«Ακροδεξιό παραλήρημα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις που έκανε για τους μετανάστες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης από τη Χίο.

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε κομματική συγκέντρωση στο νησί ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση «τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται».

Είπε επίσης ότι «πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις σηλώσεις Γεωργιάδη, αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  «εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ads

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μία πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο», σημειώνεται επίσης.

«Την ίδια στιγμή», συμπληρώνεται, «η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομμουνισμού της δεκαετίας του ’50 αποτελεί ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας».

«Συμφωνεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.