«Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που ταιριάζει στη ΝΔ», είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ads

Τα πάντα ξεκίνησαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε ότι πρωτοκλασάτος υπουργός του είπε ότι «ο ΣΚΑΙ θα κλείσει οπωσδήποτε». Τις δηλώσεις τις έκανε στο ΣΚΑΙ. 

Ακολούθησαν οι αντιδράσεις του υπ. Επικράτειας Νίκου Παππά – που διεμήνυσε ότι μπορεί η ΝΔ να θέλει να ακυρώσει το νόμο αλλά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί με επιτυχία – αλλά και του γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου που χαρακτήρισε τη διαδικασία αδειοδότησης κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη. 

Κατόπιν, η Συγγρού, κατηγόρησε το Νίκο Παππά ότι θέλει να γίνει νέος αυτοκράτορας των ΜΜΕ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι στήνει σύστημα διαπλοκής. 

Ads

«Η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες – μαζί με το ΠΑΣΟΚ – άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η ΝΔ συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ» προσθέτει η Κουμουνδούρου σημειώνοντας ότι η ΝΔ «είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση». 

«Δεν της βγήκε», σχολιάζει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ότι «τώρα η ΝΔ παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».