Για εμπαιγμό και αποτυχημένη διαχείριση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, από Κροάτες και Έλληνες νεοναζί χούλιγκαν στις 7 Αυγούστου, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποφυλάκιση όλων ανεξαιρέτως των συλληφθέντων για την υπόθεση.

Ads

Οι τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπάρκας και Γιάννης Σαρακιώτης αντίστοιχα, μιλούν για «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και προκλητικό εμπαιγμό εις βάρος των πολιτών» εκ μέρους της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι από τις υποσχέσεις για σύλληψη των δολοφόνων του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ, τελικά φτάσαμε στην αποφυλάκιση των 105, χωρίς την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

«Οι περίφημες “δεσμεύσεις” της Ν.Δ. διήρκησαν μόλις 4 μήνες, όσο χρειάστηκε για να κατευναστεί η οργή της κοινής γνώμης και τώρα βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές: Εκτόξευση της βίας σε όλα τα επίπεδα και ένας άκρατος λαϊκισμός ο οποίος προφανώς δε σκοπεύει στην επίλυση των εν λόγω μείζονων προβλημάτων, αλλά στην απόκρυψή τους χωρίς το παραμικρό αίσθημα Δικαίου».

Όπως επισημαίνουν, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να λογοδοτήσουν πρωτίστως στην οικογένεια του αείμνηστου Μιχάλη, αλλά και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές αρχές έκαναν τις τελευταίες μέρες δεκτά τα αιτήματα αποφυλάκισης των 105 προφυλακισθέντων -102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας εμπλεκόμενος αλβανικής καταγωγής- για τα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη και τους επέβαλαν περιοριστικούς όρους.

Όλοι τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τη δολοφονική επίθεση, καθώς οι εξηγήσεις τους δεν έπεισαν τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου πέρασαν ξανά το κατώφλι των αρμοδίων ανακριτών και έδωσαν συμπληρωματικές απολογίες.

Η κοινή δήλωση των Κώστα Μπάρκα και Γιάννη Σαρακιώτη:

Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ο προκλητικός εμπαιγμός στην πλάτη των πολιτών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν τέλος. Από τη «δέσμευση» του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη δήθεν «επικείμενη» σύλληψη των δολοφόνων του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη φθάσαμε σήμερα στην αποφυλάκιση των Κροατών ναζί χωρίς κανένα αποτέλεσμα, χωρίς την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Όπως φαίνεται από την αποτυχημένη διαχείριση του τραγικού αυτού συμβάντος, οι περίφημες «δεσμεύσεις» της Ν.Δ. διήρκησαν μόλις 4 μήνες, όσο χρειάστηκε για να κατευναστεί η οργή της κοινής γνώμης και τώρα βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές: Εκτόξευση της βίας σε όλα τα επίπεδα και ένας άκρατος λαϊκισμός ο οποίος προφανώς δε σκοπεύει στην επίλυση των εν λόγω μείζονων προβλημάτων, αλλά στην απόκρυψή τους χωρίς το παραμικρό αίσθημα Δικαίου.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να λογοδοτήσουν πρωτίστως στην οικογένεια του αείμνηστου Μιχάλη, αλλά και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.