Με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται σε νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ads

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα in.gr και της εφημερίδας Documento υπάρχει εμπλοκή του νέου υπουργού Ανάπτυξης ενώ υπάρχουν καταθέσεις που εμπλέκουν «προώθηση» ημετέρων αστυνομικών από το Μέγαρο Μαξίμου στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του in.gr, «mεγάλα ερωτηματικά για το παρασκήνιο της στελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που σχετίζονται με τον έλεγχο της διαφθοράς από αστυνομικούς που φέρεται να επιλέγει και να «προωθεί»-προφανώς παρατύπως- το Μέγαρο Μαξίμου προκύπτουν από το περιεχόμενο δικογραφίας που συντάχθηκε τους τελευταίους μήνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αλλά κι έχει σταλθεί στην Βουλή».

Σύμφωνα δε με το Documento ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει μπει στο μικροσκόπιο για διασυνδέσεις της Greek Mafia με το στενό του περιβάλλον.

«Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση «προθύμων» στελεχών της, προσφέροντάς τους πολιτική κάλυψη ή/και αναβάθμιση, ακόμη κι όταν τα πεπραγμένα τους διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση «προθύμων» στελεχών της, προσφέροντάς τους πολιτική κάλυψη ή/και αναβάθμιση, ακόμη κι όταν τα πεπραγμένα τους διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Τέτοιο γεγονός είναι η εκ νέου υπουργοποίηση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για στενές διασυνδέσεις της Greek Mafia με το στενό του περιβάλλον, όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με άμεση δική του εμπλοκή.

Όπως ενόρκως κατέθεσε ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο ίδιος δεχόταν αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων του από στενούς συνεργάτες του τότε Υπουργού ΠροΠο, αλλά και από τον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο και συγκεκριμένα ότι γινόταν αποδέκτης πιεστικών αιτημάτων για πληροφόρηση φακέλων αστυνομικών που τελούσαν υπό διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και για παράτυπες μετακινήσεις αστυνομικών, που εμπλέκονταν σε κυκλώματα εμπορίας καυσίμων, σε κρίσιμες Υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα in.gr και της εφημερίδας Documento βασίζονται σε στοιχεία από τη δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή και περιέχει ενυπόγραφες καταγγελίες και ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ αξιωματικού της Αστυνομίας και του δολοφονηθέντος από την Greek Mafia πρατηριούχου καυσίμων.

Τα δημοσιεύματα εμφανίζουν μια αποκρουστική εικόνα με σκοτεινές διασυνδέσεις, επίορκες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εκ των υστέρων φαίνεται πως υλοποιήθηκαν πλήρως.

Αυτή η δυσώδης εικόνα συμπληρώνεται από τον πολιτικό κυνισμό του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα, Κυριακή 16/6, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε από την πρώτη στιγμή του ανούσιου ανασχηματισμού: Ότι επιβραβεύτηκαν οι βουλευτές που πρωτοστάτησαν στην απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Κάτι σαν το «νόμιμο φακελάκι», για το οποίο εμφανίζεται υπερήφανος ο Υπουργός.

Δεν κρατιούνται πλέον ούτε τα προσχήματα από τα κυβερνητικά στελέχη. Η υπουργοποίηση της αντιπροέδρου της εξεταστικής επιτροπής κ. Παπακώστα κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι η επιβράβευση της «δύσκολης δουλειάς» που έκανε στην Επιτροπή.

Ποια ήταν λοιπόν η «δύσκολη δουλειά»; Η πιστή τήρηση και υλοποίηση της γραμμής του Μαξίμου για συγκάλυψη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο; Η μη κλήση μαρτύρων; Τα παιχνίδια με τις διαβιβάσεις δικογραφιών στη Βουλή; Η αποσιώπηση του μπαζώματος;

Μια δουλειά κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν της είναι καθόλου δύσκολη: συγκαλύπτει, συναλλάσσεται και προστατεύει κέντρα που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετεί και δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός πως όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».

Θεοδωρικάκος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες». Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που αφορά στη δικογραφία για τη Greek Mafia που βρίσκεται στη Βουλή.

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι έχει υποβάλλει μήνυση και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη βρίσκεται σε τόσο μεγάλο βαθμό απόγνωσης, που για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, υιοθετεί ωμά ψέματα και πρωτοφανείς αθλιότητες, της γνωστής για τις αποστολές τις οποίες εκτελεί, εφημερίδας Documento.

Ενημερώνω τους πάντες ότι αντιμετώπισα θεσμικά αυτήν την αθλιότητα εδώ και μήνες, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του ψεύτη, συκοφάντη και υπηρεσιακώς αποτυχημένου πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ και η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια.

Αν νομίζουν, τόσο τα ενεργούμενα όσο και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της υπόθεσης, ότι θα με αποσπάσουν από την κρίσιμη αποστολή που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός, αυταπατώνται.

Πάντως, ευχαριστώ και την εφημερίδα και όσους συνεργάζονται για αυτή τη συκοφαντία μαζί της, καθώς θυμίζουν σε όλους πόσο ενοχλώ τα κάθε λογής συμφέροντα».