«Η κυβέρνηση, θέλοντας να κρύψει τις υπόγειες διαδρομές του κ. Σαμαρά με τη Χ.Α. μέσω του κ. Μπαλτάκου, αρνείται να ορίσει τη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην άρνηση διεξαγωγής προ ημερησίας συζήτησης για το θέμα Μπαλτάκου, αναφέρθηκε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής και ο αρχηγός αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Με αναφορές περί «ανεπάρκειας» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ads

Πρόκειται για «μία πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία και τους θεσμούς», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η σιωπή, επίσης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το καθιστά συνυπεύθυνο», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής έκανε λόγο για προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, καθώς δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί η προ ημερησίας διάταξη συζήτηση που έχει ζητήσει στη Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου. Στην επιστολή, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και δεν προσήλθε σε καμία.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε για ανεπάρκεια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την επιστολή του για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. «Μέσα στον πανικό του και προσπαθώντας να αποκρύψει την ανυπαρξία προτάσεων και προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει ακόμα και να παίζει με τους θεσμούς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο  προσδιορισμός της διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών ορίζεται ρητά στον Κανονισμό της Βουλής.

Ads

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο για οποιοδήποτε θέμα. «Άλλωστε, για το συγκεκριμένο ζήτημα που θέτει ο κ. Τσίπρας, έχει γίνει ευρύτατος δημόσιος διάλογος επί αρκετές εβδομάδες και η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί σαφώς» σημείωσε. «Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κρύψει την ανεπάρκειά του», συμπλήρωσε.