«Έκρυθμη» είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την εκλογική κατάρρευση του κόμματος στις κάλπες της 21ης Μαϊου, με κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου να ανταλλάσσουν πλέον δημοσίως «πυρά».
Ενδεικτική του κλίματος είναι η αντιπαράθεση που ξέσπασε με επίκεντρο τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μιλώντας στο Action 24 ζήτησε να συνταχθούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ, νέα στελέχη που διακρίθηκαν στις κάλπες, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μιλώντας στο Action 24 είχε αναφέρει: «Η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας».
Αντιδράσεις από Δούρου, Παππά
Η εν λόγω τοποθέτηση εκ μέρους του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου φαίνεται πως εξελήφθη από αρκετούς ως «ανοιγμα» την ονοματολογίας για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε η Ρένα Δούρου, η οποια σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 989 και αναφερόμενη στις δηλώσεις Παπαδημούλη υποστήριξε «πως στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια».
«Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για το κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία. Θεωρώ ότι είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα στα συλλογικά όργανα» πρόσθεσε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ιδιαίτερα οξύς ήταν στην κριτική του και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Natemporiki TV για το αν θεωρεί πως η δήλωση του κ. Παπαδημούλη δεν είναι αυτόνομη, είπε πως «όχι, είναι μια πολιτική άποψη που είναι εντελώς άστοχη και εκτός τόπου και χρόνου».
«Σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες» πρόσθεσε με νόημα ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξανθός: Δεν είναι ταμπού το ζήτημα της ηγεσίας
Σημειώνεται πάντως πως παρέμβαση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου έκανε και ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου.
«Πιστεύω ότι μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω”» ανέφερε με νόημα ο πρώην υπουργός Υγείας.
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >