Κριτική στα σχόλια του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή όσα είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, παρομοίασε την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους με «τρομοκρατική επίθεση σε καλά φυλασσόμενα σημεία».

Ads

Σε ερώτημα που του τέθηκε για την αδυναμία αποτροπής του εγκλήματος ο υπουργός είπε: «μια ανθρωποκτονία μπορεί να πυροδοτήσει μια γενικότερη συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει στο θέμα της εγκληματικότητας. Αλλά δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο όπου δεν γίνονται ανθρωποκτονίες», αποφεύγοντας, σε όλο το σχόλιό του, να χρησιμοποιήσει τον όρο “γυναικοκτονία”, και συνέχισε, απαντώντας σε ερώτηση περί «γύμνιας του κράτους», όπως διατυπώθηκε στο στούντιο: «κενά ασφαλείας, ακόμα και σε πολύ υψηλά φυλασσόμενα σημεία έχουν συμβεί σε πάρα πολλές χώρες. Να θυμίσω βαριές και μεγάλες και πολύ αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις σε σημεία που φυλάσσονται πολύ».

Στην κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως ο κ. Βορίδης «έφτασε στο σημείο να εξομοιώσει την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, με…τις τρομοκρατικές επιθέσεις!» και συνεχίζει: «αρνούμενος πεισματικά να χρησιμοποιήσει τον όρο γυναικοκτονία, ο αναβαθμισμένος πλέον στο στενό επιτελείο Μαξίμου υπερ-υπουργός, δήλωσε με τον γνωστό του στόμφο, ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία. Να θυμίσω βαριές και πολύ μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία που φυλάσσονται πολύ». ‘Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / «Ατυχές γεγονός» η γυναικοκτονία της Κυριακής – Άστοχη η διαχείριση από την ΕΛΑΣ

Ads

Ο κ. Βορίδης επίσης σημείωσε ότι «τα μεμονωμένα εγκληματικά περιστατικά είναι πολύ πιο δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις από τα οργανωμένα και ελεγχόμενα, λόγω της προετοιμασίας των δραστών», που υποτίθεται ότι αφήνουν ίχνη και πληροφορίες χρήσιμες για τις διωκτικές αρχές, όπως εξήγησε.

«Ένα προμελετημένο έγκλημα πάθους είναι πολύ πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Και συμπλήρωσε ότι «κανείς δεν απεκδύεται της γενικής ευθύνης, αλλά άνοιξε η συζήτηση για πρωτόκολλα και ευαισθητοποίηση, παρότι έχουν γίνει πάρα πολλά» ως προς την βελτίωση της γενικής αστυνόμευσης.

«Η συγκεκριμένη στιγμή αδικεί κυρίως και πρωτίστως την αστυνομία», κατέληξε ο υπουργός.

Δείτε ολόκληρο το σχόλιο του κ. Βορίδη: