Σε έντονο ύφος ήρθε η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προς τον Παύλο Μαρινάκη. Με σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «νέο κρεσέντο συκοφαντίας, λαϊκισμού και τοξικότητας» στην οποία «επιδόθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κύριος Παύλος Μαρινάκης», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Όπως αναφέρεται στη δηκτική απάντηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Ανακάλυψε «λεφτόδεντρα», «θεωρίες συνωμοσίας», «ακροδεξιές αλλά και ακροαριστερές αντιλήψεις» μέσα σε ένα συνονθύλευμα που προφανέστατα έχει προκαλέσει στο μυαλό του η κατάρρευση της πλαστής εικόνας που κατασκεύασαν για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και των ποσοστών αποδοχής της από την κοινωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση ως εξής, «Ο πανικός αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο και η προσπάθεια απαξίωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη πέφτει στο κενό».

Και κλείνει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωσή του, προσθέτοντας, «Κι επειδή, όπως και ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του κόμματος του, έτσι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στις Ευρωεκλογές τον χαρακτήρα των Εθνικών Εκλογών και της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να γνωρίζει πως εμείς είμαστε έτοιμοι να «ξαναζυγιστούμε». Κι ας θυμηθεί τα λόγια του όταν θα έχει πλέον απτές αποδείξεις για την αποδοκιμασία των πολιτών προς την διακυβέρνηση του».

Ads

Τι δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης

Προηγουμένως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε σχολιάσει, «Είναι οξύμωρο το ότι λιγότερο από ένα χρόνο από την τελευταία λαϊκή ετυμηγορία, σε διπλές μάλιστα κάλπες βουλευτικών εκλογών όπου αποφάσισαν να δώσουν εκ νέου την στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ με μεγαλύτερο ποσοστό, έρχεται ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητάει εκλογές, δικαίωμά του, την ίδια στιγμή που θέτει ως στόχο να ξαναφτάσει το ποσοστό του 17% που είχε πάρει το κόμμα του πριν από περίπου ένα χρόνο.

Δηλαδή ο κ. Κασσελάκης ζητάει πρόωρες εκλογές, τρία χρόνια πριν την ώρα τους, για να λύσει τα εσωκομματικά του, για να πιάσει το ποσοστό που είχε το κόμμα του πριν από περίπου ένα χρόνο. Δηλαδή ενδεχομένως για λόγους συσπείρωσης. Δικαίωμά του είναι αλλά αξιολογείται».

Για άρθρο Στέφανου Κασσελάκη

Σε ότι αφορούσε το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στην Καθημερινή, είχε δηλώσει ο Παύλος Μαρινάκης, «Σήμερα το άρθρο του κ. Κασσελάκη στην Καθημερινή ήταν γεμάτο ψέματα, συκοφαντίες, αλλά μέσα από το άρθρο έβγαινε και μια αλήθεια».

Ανέφερε ότι κάθε παράγραφος είχε είτε ένα ψέμα, είτε και ψέμα και συκοφαντία και πολλές θεωρίες συνομωσίας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «Αν δεν δει κανείς που δημοσιεύεται και από ποιόν είναι γραμμένο, μπορεί να νομίσει ότι είναι σε μια από τις εφημερίδες που διακινούν θεωρίες συνομωσίας ή από έναν πρόεδρο ενός κόμματος που πολιτεύεται με θεωρίες συνωμοσίας και fake news. Ίσως πλέον να είναι ένας τέτοιος πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης».

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «Βγαίνει όμως από το άρθρο και μια αλήθεια ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν χώρο για χαλαρή ψήφο. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης θέλει να επαναφέρει από το παράθυρο όλους τους εφιάλτες που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τους εφιάλτες των λεφτόδεντρων που οδήγησαν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών, στην αύξηση των κόκκινων δανείων, την παρολίγον χρεοκοπία της χώρας, τους εφιάλτες των λαϊκιστών, τους εφιάλτες του διχασμού και βέβαια όλων των ψεμάτων που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια».