«Η χυδαία και φασιστική επίθεση του βουλευτή Κασιδιάρη στη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής Τ. Χριστοδουλοπούλου προκαλεί τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ads

«Θα επαναλάβουμε την απάντηση της Τ. Χριστοδουλοπούλου, ότι η Βουλή “πρέπει να ξεβρομίσει από τον φασιστικό λόγο”» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η χώρα πρέπει να ξεβρομίσει από την εγκληματική συμμορία, πρέπει να θέσει στο περιθώριο τους νοσταλγούς του Χίτλερ και τον ρατσιστικό τους λόγο».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο στην Ολομέλεια, επιδόθηκε σε νέο παραλήρημα, επιτιθέμενος αυτή τη φορά εναντίον της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Η προσωπική επίθεση διεγράφη με απόφαση του προεδρείου.

Ads

«Υπερασπίστηκα τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην πλατεία Ομονοίας. Έπρεπε εγώ ως υπουργός να δώσω την απάντηση γιατί είναι αυτοί εκεί. Να δώσω εγώ απάντηση σε αυτές τις παράλογες ερωτήσεις των τότε ξενόφοβων καναλιών, που ενορχήστρωναν ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Kαι πρόσθεσε: «Γι΄ αυτό θέλω να πω ότι δεν θα απαντήσω σε ένα παραλήρημα, όπως ακούστηκε μέσα στη Βουλή, από κάποιον νεοναζί κανίβαλο, γιατί για κανίβαλο πρόκειται. Αυτό που θα ευχηθώ είναι η ελληνική δικαιοσύνη να εκτελέσει το χρέος της για να ξεβρομίσει η Βουλή από αυτόν τον φασιστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο που τον ακούμε και παρακολουθούμε και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Αυτή είναι η ουσία. Η εξαίρεση του 2015 συνεχίζει να είναι εξαίρεση και το 2018 και αυτή η κυβέρνηση είναι η μοναδική που έχει το θάρρος να προσπαθεί να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να προσπαθεί να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων με την πραγματικότητα και τη διεθνή προστασία».