«Αναμένουμε ο πρωθυπουργός να δώσει στη δημοσιότητα, ως οφείλει, το όνομα της εταιρείας και το αντίτιμο που πλήρωσε για τη “μίσθωση” (του ελικοπτέρου)», με το οποίο επέστρεψε από την Τήνο τη Δευτέρα, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Ads

«Επίσημες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή επίμονα διαφήμιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης που ξεκίνησε τις τριήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις του, μετέβη στην Τήνο με το πλοίο της γραμμής. Λες και επρόκειτο για κάποιο κατόρθωμα που ο κ. Μητσοτάκης καταδέχτηκε να ταξιδέψει όπως οι κοινοί θνητοί. Προφανώς είχαν τους λόγους τους που έδωσαν αυτές τις διαρροές, αφού με αυτόν το τρόπο ήθελαν να αποκρύψουν ότι θα επέστρεφε με ελικόπτερο»,  αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας ως εξής:

«Ίσως επειδή δεν ταιριάζει στο προφίλ λαϊκότητας που μάταια προσπαθούν να του φιλοτεχνήσουν. Μετά τις μαρτυρίες πολιτών και την αποκάλυψη του Documento, όμως, από το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν ότι από την Τήνο επέστρεψε με ελικόπτερο. Και μας διαβεβαίωσαν ότι αυτή τη φορά δεν ήταν στρατιωτικό ελικόπτερο ή ελικόπτερο φίλου αλλά μισθωμένο».

Αριστοτελία Πελώνη: Δεν δίνουν τα στοιχεία για το ελικόπτερο που μίσθωσε ο Μητσοτάκης

Ads

Από τη μεριά της η κυβερνητική εκπρόσωπος που ρωτήθηκε σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν έδωσε τα στοιχεία της εταιρείας από την οποία μισθώθηκε το ελικόπτερο ούτε το αντίτιμο της ενοικίασης.

Το μοναδικό ανέφερε ήταν ότι ο πρωθυπουργός μετέβη με το πλοίο της γραμμής και λόγω αλλαγής του προγράμματός του μίσθωσε ιδιωτικό ελικόπτερο για να μην μετατρέψει σε θαλάσσιο ταξί ελικόπτερο του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι αφού έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε ελικόπτερο για την επιστροφή του από το τριήμερο στην Τήνο, το Μαξίμου υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί.