«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφύλων. «Ο γάμος μεταξύ ομοφύλων θα προχωρήσει κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας», είπε χαρακτηριστικά. «Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη», πρόσθεσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τον καλωσορίζουμε στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Διότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2022, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι “δεν είναι η κατάλληλη στιγμή”.

Ads

Περιμένουμε τώρα να δούμε αν και πότε θα βρει η κυβέρνηση της ΝΔ “την κατάλληλη στιγμή”. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να γίνει άμεσα πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα».