Απροθυμία των μελών να συμμετέχουν στις εκλογές αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρήθηκε σε οργανώσεις του κόμματος. Το πρόβλημα καταγράφεται σε εσωκομματικό κείμενο-επιστολή προς τα μέλη, που υπογράφουν οι επικεφαλής των Οργανώσεων Μελών Ζωγράφου και Ιλισίων και παρουσιάζει το Tvxs.

Ads

«Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για σύνεδροι είναι αριθμητικά ίσοι(ες) ή λιγότεροι(ες) από τον αριθμό που δικαιούμαστε να εκλέξουμε σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο στις οργανώσεις Ζωγράφου και Ιλισίων», πληροφορεί τα μέλη το κείμενο που στάλθηκε προς τα μέλη την Παρασκευή.

«Συνεπώς οι αυριανές εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι σύντροφοι και συντρόφισσες που δήλωσαν υποψηφιότητα θα πάνε στο συνέδριο με την ιδιότητα του Συνέδρου χωρίς εκλογή, δεν χρειάζεται ψηφοφορία».

Δεν διευκρινίζεται σε ποια από τις προαναφερθείσες οργανώσεις όσοι είχαν δηλώσει υποψήφιοι για το Συνέδριο είναι λιγότεροι από τις θέσεις που η οργάνωση δικαιούται.

Ads

Δεν έχει επίσης γίνει γνωστό αν το πρόβλημα περιορίζεται σε αυτές τις δύο οργανώσεις. Το κείμενο λέει ότι η απευθείας αποστολή Συνέδρων χωρίς εκλογές «θα γίνει σε όλες τις οργανώσεις της νομαρχιακής».

Οπως σημειώνεται στην αρχή του κειμένου, έχουν αναβληθεί για μετά το συνέδριο οι εκλογές για τα Συντονιστικά των Οργανώσεων και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών.