Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει η αναφορά του διευθυντή του ONE Channel, Ρενάτο Λέκκα, σε διαφημιστική σύμβαση ανάμεσα στην εταιρία Eteron ιδιοκτησίας του Δημήτρη Μάρη και την εφημερίδα «Η Αυγή», η οποία υπεγράφη στις 29 Ιουνίου του 2023, δηλαδή την ημέρα της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Πρόκειται για μια σύμβαση με διαφημιστικό πακέτο κοντά στο 1.200.000€, με μηνιαίες πληρωμές ποσών που κυμαίνονταν από 170.000€ έως και 300.000€. Η πρώτη δόση του ποσού μάλιστα, 171.000€, θα δινόταν στις 30 Ιουνίου.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κύριος Λέκκας αμέσως μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΤΕRON έκανε καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή θέλησε να σταματήσει το διαφημιστικό πακέτο προς την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.


Συγκεκριμένα, στις 17 Σεπτεμβρίου, στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου στον β΄ γύρο των εκλογών, ήταν όμως φανερό πια πως ο κ. Κασσελάκης ήταν το μεγάλο φαβορί. Μάλιστα ο διευθυντής το ONE Channel υπενθύμισε ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που είχε διευθυντική θέση στην εταιρία Eteron είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Αχτσιόγλου.

Κάπως έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Σεπτεμβρίου, έγινε καταγγελία της σύμβασης από την Eteron προς την Αυγή.

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκα, ο Δημήτρης Μάρης, που είναι χρηματοδότης της ETERON, ήταν στο περιβάλλον της κ. Αχτσιόγλου και δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή του να την στηρίξει.

Ads

«Παραθέτω την είδηση με μόνο σχόλιο: ”Αυτοί ήταν οι του ηθικού πλεονεκτήματος των αρχών και αξιών της Αριστεράς”…..» σχολίασε ο Παύλος Πολάκης με την Νέα Αριστερά να ανταπαντά πως «για τη νέα θρασύδειλη ανάρτηση του κ. Πολάκη, τον ενημερώνουμε ότι: Κανένα στέλεχος της Νέας Αριστεράς δεν είχε καμία σχέση, ούτε και γνώση των οικονομικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων που συνάπτανε τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ».

«Εξάλλου, όπως προκύπτει από τα ήδη δημοσιευθέντα στοιχεία, η εν λόγω σύμβαση είχε καταληχθεί και συμφωνηθεί πριν καν τις δεύτερες εθνικές εκλογές του 2023» προσθέτουν οι ίδιες πηγές της Νέας Αριστεράς και καταλήγουν: «αν η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να ανακυκλώνει σενάρια Συνομωσίας για να δικαιολογήσει τα αδιέξοδά της, είναι δικό της πρόβλημα. Από την πλευρά μας , δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Ως εδώ με τον βούρκο της σκανδαλολογίας».