Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που είναι μέλη της, ζητώντας να κληθούν άμεσα για ακρόαση από αυτήν οι Μπίτζιος Φέλιξ και Λαβράνος Γιάννης.

Ads

Απευθυνόμενοι προς τον τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, οι βουλευτές Γ. Κατρούγκαλος, Ν. Βούτσης, Σπ. Λάππας, Θ. Ξανθόπουλος και Π. Πολάκης ζητούν «όπως κληθούν άμεσα για να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής για το σκάνδαλο των Υποκλοπών οι κ.κ Μπίτζιος Φέλιξ και Λαβράνος Γιάννης, αφανείς ιδιοκτήτες των εταιρειών KRIKEL και INTELLEXA.».

Πρόκειται για δύο κεντρικά πρόσωπα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τα οποία σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον παραιτηθέντα ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Ωστόσο και οι δύο επιχειρηματίες είχαν κοπεί από τη λίστα μαρτύρων για την Εξεταστική με απόφαση της πλειοψηφίας της ΝΔ. 

Όπως προκύπτει από τις αποκαλύψεις του Tvxs.gr, είναι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία KRIKEL, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει σκανδαλωδώς εξασφαλίσει «απόρρητες» συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ads

Τον ρόλο των εν λόγω προσώπων έχουν επισημάνει στα πορίσματά τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.