Αιφνιδιασμό και αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη κατά την συνέντευξή του στο Star το βράδυ της Πέμπτης, σχετικά με την επιβολή κομματικής πειθαρχίας αναφορικά με την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ads

Αναφερόμενος στη ρύθμιση και σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Κασσελάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στ. Κασσελάκης υπενθύμισε ότι «αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης θα έφερνε το ν/σ μέσα σε ένα χρόνο, μετά ο ίδιος είπε μέσα στην τετραετία επικαλούμενος ζήτημα χρονισμού, μετά ήταν να φέρει το νομοσχέδιο μετά τις ευρωεκλογές, μετά αυτό πήγε στις καλένδες, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση νόμου», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για αυτά τα ζητήματα «το τάιμινγκ είναι χθες».

Ads

Γρήγορα ωστόσο καταγράφηκαν και οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αρχικά, ο Γιώργος Τσίπρας επεσήμανε στο Kontra Channel πως «το έμαθα από την τηλεόραση και μένω εκεί», ενώ ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, μιλώντας στο Blue Sky, τόνισε πως «εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πιστεύω ότι κομματική πειθαρχία δεν χρειάζεται, έχουν λυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτά. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται», δήλωσε από την πλευρά του στην ΕΡΤ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες, η Αθηνά Λινού, η οποία βέβαια έχει παραιτηθεί από τομεάρχης Υγείας του κόμματος, είχε δηλώσει πως «δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας που να συμβουλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», σχετικά με την πρόταση του κόμματος για πλήρη ισότητα στο γάμο, ενώ διαφωνίες όσον αφορά στο δικαίωμα στην τεκνοθεσία έχει εκφράσει και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.