Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Νίκολαος Σύψας, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως «ένα από τα πιθανά σενάρια» είναι ο κοροναϊός να μετατραπεί «σε έναν ιό σαν της γρίπης, ο οποίος θα έρχεται κάθε χειμώνα θα μας κάνει μικρο-επιδημίες», με αποτέλεσμα «ενδεχομένως να χρειάζεται να εμβιολιαζόμαστε κάθε χρονιά».

Ads

Παράλληλα, ο κ. Σύψας τόνισε εν όψει χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν πως «το πιο σωστό για να μην έχουμε διασπορά είναι να περάσουμε τις γιορτές με τους ανθρώπους που μένουμε στο ίδιο σπίτι. Μην μπλέκουμε με αριθμούς», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι σημαντικό να αυτοσυγκρατηθούμε λίγο αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο. Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό να πάει χαμένη».

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος δήλωσε πως σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Γενάρη ότι:

«Θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Γι΄αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ώστε εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να είναι εφικτό. Προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης», αναφέροντας επίσης ότι το εμβόλιο του κορονοϊού είναι «πολύ πιο ασφαλές από όλα όσα έχουμε κάνει στην παιδική μας ηλικία».