Μαχητικό αεροπλάνο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην περιοχή της Ανδραβίδας, σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Σώος είναι ο πιλότος του μαχητικού καθώς εγκατάλειψε με επιτυχία το αεροσκάφος, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Ads

Το μαχητικό ήταν F-16 Block 52- plus, από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ατύχημα συνέβη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, όταν το F-16, που μετείχε σε αεροπορικές ασκήσεις, επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Ο ιπτάμενος σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την χαμηλή ορατότητα και τον βροχερό καιρό, κατάφερε με επιτυχία να προσγειώσει το μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος. Όμως δεν κατάφερε να το συγκρατήσει εντός του διαδρόμου προσγείωσης.

Οι διαδικασίες ασφάλειας πτήσεων προβλέπουν συγκεκριμένες κινήσεις για τους πιλότους όταν το αεροσκάφος τείνει να βγει εκτός διαδρόμου, ακόμη και την εγκατάλειψή του με την χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Με αυτόν τον τρόπο εγκατάλειψε το αεροσκάφος ο πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για τον ατύχημα

Ads

«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, χειριστής αεροσκάφους F-16 Block 52+ εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους».